Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ξεκινά η εφαρμογή της δράσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


 Δελτίο Τύπου

Ξεκινά η εφαρμογή της δράσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τους όρους για την υλοποίηση του προγράμματος Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας έθεσαν κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τον Ταξίαρχο κ. Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχουν καθιερώσει την Ασφαλή Πλοήγηση ως διαρκή ενημερωτική δράση στα σχολεία.
Κατά τη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, εξειδικεύθηκαν οι λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος στο σκέλος που αφορά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με σχολεία της επικράτειας, όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου, η προστασία από αυτούς κι η ασφαλής αντιμετώπιση τους.
Στόχος είναι η δράση αυτή να καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας από το επίπεδο της Α’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄Λυκείου και η συνολική ενημέρωση να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου