Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ Α.Κ.Ε ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Μια σημαντική, κατά την ταπεινή μας άποψη, Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων(Α.Κ.Ε) κατέθεσε στη Βουλή στις 11 Ιουλίου 2014 ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης με θέμα: "Αναλυτική εικόνα Υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα".

Με την εν λόγω Ερώτηση με Α.Κ.Ε  ο Βουλευτής ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών τον ακριβή αριθμό των Υπαλλήλων του "στενού" Δημόσιου Τομέα και το συνολικό κόστος μισθοδοσίας τους. Επίσης ζητά το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ανά Υπουργείο, καθώς και τον αριθμό και το κόστος μισθοδοσίας των Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ανά κατηγορία.

Τέλος ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς σχετικά με τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα, ως πρός τους δανειστές, όσον αφορά στην απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων, ποιός ήταν ο ακριβής αρχικός αριθμός, σε ποιό σημείο βρισκόμαστε σήμερα και πόσοι αναμένονται να απολυθούν έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

Πραγματικά θα έχουν ενδιαφέρον τα νούμερα των απαντήσεων, μιάς και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των Δημοσίων Υπαλλήλων και του Δημοσίου Τομέα γενικότερα, αποτελεί κυρίαρχο σημείο αναφοράς του παντοδύναμου(παρά τον ορυμαγδό της πτώχευσης της χώρας) "πελατειακού" κράτους μας, το οποίο ζεί και βασιλεύει, παλαιόθεν τάζοντας διορισμούς και τώρα υποσχόμενο μη απολύσεις και "καλή"αξιολόγηση, "παίζοντας" ταυτόχρονα με τα νούμερα και το επίπεδο αποδοτικότητας του Δημοσίου.

Βέβαια όλοι γνωρίζουν πως και στον - κατά το στερεότυπο -  "υγιή" Ιδιωτικό Τομέα (τον ως επί το πλείστον κρατικοδίαιτο) πελατειακές πρακτικές εφαρμόζονται και τα βουλευτικά γραφεία σε όλη την επικράτεια στενάζουν από τα αιτήματα πρόσληψης για εργασίες των 400 ευρώ.

Και η ζωή συνεχίζεται στην πιο όμορφη αφρικανική χώρα της Ευρώπης.

Β.Β


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ Α.Κ.Ε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου