Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...


Ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, πως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί Τροπολογία σε ν/σ στη Βουλή,  με την οποία οι αναπληρωτές που  υπηρετούν σε  σχολικές μονάδες δυσπρόσιτων περιοχών θα μοριοδοτούνται διπλά.

Για τα κενά των εκπαιδευτικών δήλωσε πως αποτελεί, μαζί με τις μετεγγραφές των φοιτητών, το κορυφαίο θέμα του Υπουργείου.

Για τις μετεγγραφές των φοιτητών σημείωσε πως:(http://www.skai.gr/news/politics/article/262833/loverdos-an-lusoume-tria-sovara-themata-eklegoume-proedro-dimokratias/)
 "προωθεί μέτρο που θα επιτρέπει σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να ολοκληρώσουν μέρος των σπουδών τους μέσω διαδικτύου.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ, θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο.
Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε πως το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά όλο το πτυχίο ενός φοιτητή, αλλά ορισμένα μαθήματα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθούν πολλά νοικοκυριά που υποστηρίζουν τις σπουδές των παιδιών που φοιτούν μακριά από το σπίτι τους.
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος προέτρεψε τα ελληνικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν προπτυχιακά τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια."


B.B




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου