Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Μαζί κτίζουμε το αύριο», μια νέα πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS

 
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να υποστηρίξουν με δικά τους μέσα τη μαθησιακή πρόοδο και τη γενικότερη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους.
Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιούργησαν ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, «Μαζί κτίζουμε το αύριο» στο οποίο εντάσσεται η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού. Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει στην εκπαίδευση και προσφέρει στα παιδιά την απαραίτητη μαθησιακή υποστήριξη, αναπτύσσοντας παράλληλα τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα σε ένα ασφαλές και παιδαγωγικά κατάλληλο περιβάλλον. Απευθύνεται όμως  και στους γονείς, επιδιώκοντας να τους βοηθήσει να  εκπληρώσουν το γονεϊκό τους ρόλο, αλλά και να τους υποστηρίξει στο επίπεδο της επαγγελματικής τους αναζήτησης.
Ο τομέας καλλυντικών της Henkel Hellas σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ευθύνης, υποστηρίζει την υλοποίηση για πρώτη φορά αυτής της προσπάθειας και χορηγεί τη λειτουργία των δύο πρώτων Κέντρων στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Το πρόγραμμα σε αυτές τις δύο πόλεις έχει την υποστήριξη επίσης, της Διαμάντης Μασούτης Α.Ε.
Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει σύντομα και στην Αθήνα και σε αυτή την προσπάθεια αρωγός και υποστηρικτής στέκεται για ακόμη μία φορά στο πλευρό μας η Groupama Ασφαλιστική, που από το 2008 συμπαραστέκεται ουσιαστικά στο έργο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου