Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής(Ε.Υ.Ε) Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας εστάλη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) της χώρας, σήμερα Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, το mail που ακολουθεί και το οποίο αποτελεί την απάντηση της Ε.Υ.Ε σε ερωτήματα σχετικά με την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) στα πλαίσια της εργασίας του στις Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ) των Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης(Σ.Δ.Ε.Υ).

"Σας γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπονται δαπάνες για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων του ΕΕΠ για συμπλήρωση ωραρίου ή για επισκέψεις του ΕΕΠ στις σχολικές μονάδες για τις  συνεδριάσεις και τις δράσεις των ΕΔΕΑΥ", απαντά η Ε.Υ.Ε του Υπουργείου Παιδείας και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία μιάς και γνωρίζαμε πως υπήρχε ως κατηγορία δαπάνης στον Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής του Προγράμματος συμπληρώνει: "Η αντίστοιχη κατηγορία δαπάνης θα αφαιρεθεί αντίστοιχα και από τον Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου των Πράξεων σε επόμενη τροποποίησή του".
  
 Δηλαδή, μ άλλα λόγια οι μετακινήσεις των συναδέλφων εργαζομένων, ιδίως της επαρχίας(Έδρα Σ.Δ.Ε.Υ το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λαμίας με Ε.Δ.Ε.Α.Υ σε σχολεία στην Μακρακώμη, στη Σπερχειάδα, στη Στυλίδα ή έδρα Σ.Δ.Ε.Υ το Ε.Δ.Σ Λιβαδειάς με Ε.Δ.Ε.Α.Υ σε σχολεία στην Αράχωβα, στον Ορχομενό, στο Δίστομο, στην Αλίαρτο κ.λ.π) βρίσκονται στον αέρα.

Εκτός κι αν η λύση έχει βρεθεί από το Υπουργείο. Εκτός κι αν η λύση είναι να πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τον "παχυλό" μισθό τους τις μετακινήσεις που προβλέπει το Πρόγραμμα.

Για να προσεγγίσει ο μισθός τους τελικά τον "μισθό" του συναδέλφου των Προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ, δηλαδή τα 400 ευρώ. Για λόγους ισότητας -προς τα κάτω-στην αμοιβή.

Αλλά ας σοβαρευτούμε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεί λύση το Υπουργείο Παιδείας στο σημαντικότατο αυτό πρόβλημα(αλλά και σε άλλα) το οποίο αν δεν επιλυθεί θα αποτελέσει την αρχή της αποδόμησης του νομοθετήματος των Ε.Δ.Ε.Α.Υ στο ξεκίνημα της εφαρμογής του.

Βασίλης Βούγιας
4/3/2014


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ

 Οδοιπορικά ΕΕΠ για ΕΔΕΑΥ - ΚΕΔΔΥ

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα του ΕΕΠ στο πλαίσιο των Πράξεων  «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», σας γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπονται δαπάνες για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων του ΕΕΠ για συμπλήρωση ωραρίου ή για επισκέψεις του ΕΕΠ στις σχολικές μονάδες για τις  συνεδριάσεις και τις δράσεις των ΕΔΕΑΥ.
 
Η αντίστοιχη κατηγορία δαπάνης θα αφαιρεθεί αντίστοιχα και από τον Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου των Πράξεων σε επόμενη τροποποίησή του.
 
Με εκτίμηση,
Σοφία Ντίντα
Μονάδα Β3
ΕΥΕ Προγραμμάτων Εκπαιδευτικών Δράσεων
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι 
Τηλ: 210 3443795
Φαξ: 210 3442153

1 σχόλιο:

  1. Η απόλυτη ξεφτίλα! Αν και πλέον τίποτα δε μου κάνει εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Το έχουμε ξαναπει ότι ο θεσμός αυτός απαξιώθηκε και καταρρακώθηκε από το ίδιο το Υ.ΠΑΙ.Θ. με το "καλημέρα". Άρα κανένα μέλος του Ε.Ε.Π. δεν πρόκειται να πάει στα σχολεία του ΣΔΕΥ, γιατί πολύ απλά θα "μπαίνει μέσα" κάθε μήνα. Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη οι προσλήψεις να γίνονται από την αρχή και μαζικά, έτσι ώστε οι αναπληρωτές ΕΕΠ να μπορούν να υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ/ΕΔΕΑΥ όσο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα.
    Πάντως όταν μετακινούνται οι Δ/ντές Εκπαίδευσης ή οι Σχολικοί Σύμβουλοι, εκεί οι δαπάνες μετακίνησης προβλέπονται και με το παραπάνω... Και μετά θέλουν και αξιολόγηση! Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή