Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι έγκυες δημόσιοι υπάλληλοι...Μετακινούνται στην ίδια πόλη σύζυγοι που μέχρι τώρα υπηρετούσαν σε διαφορετικές πόλεις της παραμεθορίου

Νομοσχέδιο Μητσοτάκη: Συμβιβασμοί και αντιδράσεις για τις τροπολογίες

 Πυρά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις περί επαναπρόσληψης απολυθέντων - Ο Ν. Κακλαμάνης δεν ψηφίζει την τροπολογία για την άρση των περιορισμών στην μετακίνηση υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο

Την δέσμευση ότι θα επαναπροσληφθούν όσοι οδηγούνται στην έξοδο από το Δημόσιο, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης στην Βουλή, προκληθείς από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη να λάβει ξεκάθαρη θέση.
«Διευκρινίστε αν θα τους επαναπροσλάβετε όλους και πείτε μας πού θα βρείτε τα χρήματα για να κάνετε το Δημόσιο μεγάλο όσο θέλετε», του είπε συγκεκριμένα διερωτώμενος μάλιστα εάν μεταξύ αυτών που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα επαναπροσλάβει είναι και οι 156 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με τα πλαστά πιστοποιητικά.
Ο κ. Λαφαζάνης του απάντησε ότι «θα τους επαναπροσλάβουμε όλους». Αναφέρθηκε μάλιστα τόσο στους σχολικούς φύλακες όσο και στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες απολύονται, για να δοθεί το έργο της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες με μεγαλύτερο κόστος και με όρους δουλεμπορίου για τις εργαζόμενες που απασχολούν. 
Αντιπαράθεση για τα Ιδρύματα
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν είχε διαβάσει το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις των 23 δημοσίων φορέων με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε ανακρίβειες, αλλά και σε λαϊκισμό. Με αφορμή μάλιστα τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση φορέων όπως το Ίδρυμα Εθνικών Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», είπε: «Τότε να φτιάξουμε ένα νομικό πρόσωπο για κάθε ήρωα της επανάστασης, ένα για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, άλλο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη». Ωστόσο, ο κ. Αλ. Μητρόπουλος επέμεινε στην χρησιμότητα του Ιδρύματος. Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και από την μεριά του κ. Π. Κουρουμπλή όσον αφορά την κατάργηση της Ακαδημίας Ελευθερίας Μεσολογγίου.
Εμμένει το ΠαΣοΚ
Κατά τα λοιπά, με αφορμή τις αντιδράσεις του ΠαΣοΚ για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε να δοθεί μια παράταση έως τον προσεχή Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα για την ανεργία. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, «δεν είναι η καλύτερη εκδοχή να προχωρούμε σε παρατάσεις», επιμένοντας ότι πρέπει να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο.
Αντιδράσεις από τον Ν. Κακλαμάνη
Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνη για την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε. (για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στην Διεύθυνση Αναβάθμισης Περιοχών του ΥΠΕΚΑ. «Μήπως έπρεπε να κάνετε το αντίθετο;», ρώτησε τον υπουργό ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει την τροπολογία για την άρση των περιορισμών που ισχύουν κατά την προεκλογική περίοδο για την μετακίνηση υπαλλήλων. «Άκουσα ότι ο υπουργός σκέπτεται να φέρει κοινή υπουργική απόφαση. Σε άλλη περίπτωση εγώ δεν θα την ψηφίσω», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «ένα δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι το καταργούμε γιατί πρέπει να παρουσιάσουμε αριθμό και κεφάλια στην τρόικα».
Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα οι έγκυες δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και την τροπολογία για να μετακινούνται στην ίδια πόλη σύζυγοι που μέχρι τώρα υπηρετούσαν σε διαφορετικές πόλεις της παραμεθορίου. Επίσης, αποδεκτή έγινε και η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές ευθύνες τα μέλη της διοίκησης του υπό κατάργηση Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου