Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες»...είπε ο κος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εν βρασμώ βρίσκονται οι κλάδοι των υπαλλήλων που οδηγούνται στην απόλυση μετά την ολοκλήρωση οκτώ μηνών διαθεσιμότητας. 
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κλάδοι των υπαλλήλων που οδηγούνται στην απόλυση μετά την ολοκλήρωση οκτώ μηνών διαθεσιμότητας.
Λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, το ΑΣΕΠ δημοσίευσε τους τελικούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων, όπερ σημαίνει ότι τη Δευτέρα απολύονται οι πρώτοι 1.531 «διαθέσιμοι».
Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, για 670 εξ αυτών παρατείνεται η παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, βάσει πρόσφατων διατάξεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες προκηρύξεις. Σύμφωνα με το υπουργείο, αναλογούν 1.709 θέσεις για 1.787 καθηγητές.
Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι 1.845 συνάδελφοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υπολογίζουν πως ο αριθμός όσων οδηγηθούν στην οριστική απόλυση θα είναι αυξημένος.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετακίνητος από τις θέσεις του κατά τη συνάντηση: «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες», είπε στους καθηγητές. Η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ενημέρωσε για τις εξελίξεις τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, σχηματίζοντας ανθρώπινες αλυσίδες.

Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου