Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΣΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ

Παρουσιολόγια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ΕΔΕΑΥ στο πλαίσιο των Πράξεων «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Σχετικά με τα παρουσιολόγια του ΕΕΠ στις ΕΔΕΑΥ στο πλαίσιο των Πράξεων  «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», για τη διευκόλυνση του έργου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  σας γνωρίζουμε ότι:

 Οι Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ θα συγκεντρώνουν τις βεβαιώσεις (παρουσιολόγια) από όλες τις σχολικές μονάδες στις οποίες απασχολείται το ΕΕΠ στο πλαίσιο των ΕΔΕΑΥ και θα βεβαιώνουν σε κάθε παρουσιολόγιο με την υπογραφή τους ότι οι πραγματοποιηθείσες ημέρες και ώρες υποστηρικτικού έργου του ΕΕΠ που καταγράφονται είναι σύμφωνες με το ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 1, παρ.4 της με αρ.πρωτ.17812/Γ6/07-02-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 315/Β/12-02-2014).

Στη συνέχεια, οι Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ θα διαβιβάζουν τις πρωτότυπες βεβαιώσεις (παρουσιολόγια) στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ελέγχουν τις ημέρες και ώρες του υποστηρικτικού έργου του ΕΕΠ που δηλώνονται με βάση το ισχύον ωράριο εργασίας και τα εγκεκριμένα από τα αρμόδια όργανα ωρολόγια προγράμματα και θα ενημερώνουν το ΟΠΣΔ.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ θα πρέπει να συμπληρώνουν το σύνολο του καθορισμένου από την ισχύουσα νομοθεσία ωραρίου εργασίας / υποστηρικτικού έργου τους στις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης στις οποίες λειτουργούν ΕΔΕΑΥ και όχι στις ΣΜΕΑΕ. Για το ΕΕΠ που έχει απασχοληθεί μέχρι σήμερα στις ΣΜΕΑΕ στο πλαίσιο των ΕΔΕΑΥ θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να καλυφθεί το χρονικό διάστημα απασχόλησής τους και στις ΣΜΕΑΕ.

Τα ανωτέρω θα συμπεριληφθούν σε επόμενη τροποποίηση του Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου της Πράξης.

enelea.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου