Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

"Δεν καθίσταται δυνατή η καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε Υποδιευθυντές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ"...ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



 
"Δεν καθίσταται δυνατή η καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε υποδιευθυντές ΕΕΕΕΚ". Έτσι απάντησε η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης /Τμήμα Ζ' του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτημα της Δ/νσης Δ.Ε Χανίων, όπως είδαμε στο ιστολόγιο της  Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α) -enelea.com/.


Μάλιστα, η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Παιδείας κοινοποιεί την απάντησή της στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής για " περαιτέρω εξέταση του θέματος, τυχόν ενέργειες και τη σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων και της υπηρεσίας μας"


Μ άλλα λόγια, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους υποδιευθυντές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ σε όλη τη χώρα οι οποίοι λαμβάνουν αυτονοήτως το επίδομα θέσης ευθύνης υποδιευθυντού Σ.Μ.Ε.Α.Ε (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ).


Η "περαιτέρω εξέταση του θέματος" και οι "τυχόν ενέργειες" τι συνιστούν; Μήπως επιστροφή του επιδόματος θέσης ευθύνης, από όσους το ελάμβαναν, ως αχρεωστήτως καταβληθέν;


Όμως Η παράγραφος 1,ζζ του άρθρου 18 του νόμου 4024/2011αναφέρει για το μηνιαίο επίδομα θέσης ευθύνης πως χορηγείται σε:

ζζ) Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, Υπεύθυνοι Τομέων Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, και Προϊστάμενοι Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και Υπεύθυνοι Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκατόν πενήντα (150) ευρώ.


Και ερωτούμε εμείς.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ δεν είναι Σχολική Μονάδα και μάλιστα Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης;


Για ποιό λόγο λοιπόν εγείρεται τέτοιο θέμα και προκαλείται τέτοια αναστάτωση για μια ακόμη φορά στον εκπαιδευτικό χώρο;


Και εν πάσει περιπτώσει και επί της ουσίας με ποιά λογική ο Υποδιευθυντής στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  αποκλείεται από την καταβολή του επιδόματος ευθύνης;



Θα επανέλθουμε.



Βασίλης Βούγιας

7/3/2014



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ





ΘΕΜΑ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΕΕΕΚ



Απαντώντας στο αριθμ. Φ14/2014/24.1.2014 έγγραφό σας, με το οποίο τίθεται το ερώτημα κατά πόσον οι υποδ/ντές των ΕΕΕΕΚ δικαιούνται επίδομα θέσης ευθύνης, σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.4024/2011, έχουν οριστεί περιοριστικά οι δικαιούχοι των επιδομάτων θέσης ευθύνης.
Ειδικότερα, με τα εδάφια εε, στστ και ζζ, καθορίστηκε επίδομα θέσης ευθύνης για Δ/ντές ΕΕΕΕΚ, Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, υποδιευθυντές Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων, υπεύθυνους τομέων Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων κλπ αλλά δεν γίνεται αναφορά σε υποδιευθυντές ΕΕΕΕΚ.
Κατόπιν τούτων και επειδή οι παραπάνω διατάξεις είναι περιοριστικές, δεν καθίσταται δυνατή η καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης σε υποδιευθυντές ΕΕΕΕΚ.
Η Δ/νση Ειδικής Αγωγής στην οποία κοινοποιείται το παρόν μαζί με το προαναφερθέν έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Χανίων, παρακαλείται για την περαιτέρω εξέταση του θέματος, τυχόν ενέργειες και τη σχετική ενημέρωση των ενδιαφερομένων και της υπηρεσίας μας.


Ο ΑΝ.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 

ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου