Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ - ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Επερώτηση  με θέμα:"Επιτακτική ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για την αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν στο αντισυνταγματικό και απαράδεκτο καθεστώς της εφεδρείας / προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας" είχαν καταθέσει στη Βουλή ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Δημήτρης Στρατούλης, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι δύο Βουλευτές ερωτούσαν τον Υπουργό Δ.Μ & Η.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την Απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 33 του σχετικού νόμου (Ν. 4024/2011), με ποιον τρόπο θα γίνει συνολικά η εργασιακή, μισθολογική και υπαλληλική αποκατάσταση των υπαλλήλων που έχουν θιγεί από το αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας- προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και με ποιον τρόπο θα υπάρξει η οικονομική τους αποκατάσταση με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών που είχαν περικοπεί, με βάση τις διατάξεις για τη προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα- εφεδρεία.

Ο Υπουργός  διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με οδηγίες για την επαναφορά των δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
  
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ
Βασίλης Βούγιας
11/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου