Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

17 Μάρτη 2014 

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μάρτη, στην Φιλοσοφική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη, η Ημερίδα που οργάνωσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΕΑΕ Αττικής, με θέμα «ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».
            Η Ημερίδα διοργανώθηκε με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις προτάσεις  σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις προοπτικές της ειδικής εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν εκτενώς  οι εξελίξεις στην ΕΑΕ με την ευκαρία και της σχεδιαζόμενης νέας νομοθετικής παρέμβασης  της κυβέρνησης.
  Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους σχολικοί σύμβουλοι ΕΑΕ, εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΑΤΕΑ, του ΕΝΕΛΕΑ, της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ,  αιρετοί ΕΕΠ, διευθυντές ΣΜΕΑΕ και  προιστάμενοι ΚΕΔΔΥ. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλο το φάσμα των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζει προβλήματα από την υποχρηματοδότηση και τις δυσμενείς αλλάγές στις εργασιακές σχέσεις. Κατατέθηκαν απόψεις και αναπτύχθηκαν θέσεις  επιστημονικά τεκμηριωμένες που σχετίζονται με τις προοπτικές της ειδικής αγωγής.
  Ο διευθυντής ΕΑ του ΥΠΑΙΘ κ. Λολίτσας, παρουσίασε μέρος των σχεδιαζόμενων αλλαγών που θα προβλέπονται στο νέο νόμο που επεξεργάζεται επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο και απάντησε σε ερωτήσεις και σχόλια των συναδέλφων.
            Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ευχαριστεί την Οργανωτική Επιτροπή, τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, τους εθελοντές και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και υπόσχεται να συνεχίσει να παρεμβαίνει στις εξελίξεις με ανάλογες δραστηριότητες.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                                      Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου