Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Θέατρο

...Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συνεργάζεται πλέον με στελέχη του Εθνικού Θεάτρου για :

Α. Την τεχνική υποστήριξη για την κατάρτιση προγραμμάτων για τις παρακάτω ειδικότητες στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) της χώρας:
  1. Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου (ΔΙΕΚ)
  2. Μηχανικός Σκηνής- Φροντιστής (ΔΙΕΚ)
  3. Τεχνικός Θεατρικού Μακιγιάζ & Θεατρικών Κομμώσεων (ΔΙΕΚ)
  4. Κατασκευαστής Θεατρικού Ενδύματος (ειδίκευση στον τομέα της Κοπτικής-Ραπτικής)
Β. Την ένταξη της θεματικής ενότητας ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ως προσφερόμενο εθνικό πρόγραμμα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτουργούν στους περισσότερους Δήμους της χώρας.
Γ. Την παροχή μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 8 (οκτώ) ευρώ στους καταρτιζόμενους στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) , στους εκπαιδευόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της ΓΓΔΒΜ για όλες τις παραστάσεις παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε όλη την Επικράτεια.
Τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Θέατρο επικύρωσαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, με σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανοιχτή συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Σχολές Θεατρικών Σπουδών και Καλών Τεχνών ενώ ξεκινά ανάλογη συνεργασία και με τη δεύτερη κρατική σκηνή της χώρας -το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος- για αντίστοιχα θέματα, που αφορούν σε ένα άνοιγμα του χώρου της εκπαίδευσης στον πολιτισμό μέσα από τις δομές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης της Διά Βίου Μάθησης....

...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου