Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.Π ΣΕ Σ.Δ.Ε.Υ/ Ε.Δ.Ε.Α.Υ & ΚΕ.Δ.Δ.Υ



 Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια σύγχυση από πλευράς κάποιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και κάποιων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας  ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσον αφορά στο εύρος του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων μελών του Ε.Ε.Π που προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών των Σ.Δ.Ε.Υ/Ε.Δ.Ε.Α.Υ.



Φτάσαμε στο σημείο να ομιλούμε περί υποχρέωσης οκταώρου(8) παραμονής του Ε.Ε.Π στις σχολικές μονάδες.



Εμείς από την πλευρά μας θα επιχειρήσουμε να διαλύσουμε αυτή τη σύγχυση, αντιγράφοντας από τον Οδηγό Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου της Πράξης «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας του ΕΕΠ στα Σ.Δ.Ε.Υ/Ε.Δ.Ε.ΑΥ και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.





Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας του ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ βάσει της υπ’ αρ.28915/Γ6 /12-03-2007/ ΦΕΚ449/03-04-2007 Υ.Α. ορίζεται ως εξής:



1. 25 ώρες αν έχουν μέχρι 5 έτη υπηρεσίας

2. 24 ώρες αν έχουν μέχρι 10 έτη υπηρεσίας

3. 23 ώρες αν έχουν μέχρι 15 έτη υπηρεσίας

4. 22 ώρες αν έχουν μέχρι 20 έτη υπηρεσίας

5. 21 ώρες αν έχουν πάνω από 20 έτη υπηρεσίας

Επισημαίνεται ότι εκ του νόμου η παραμονή του ΕΕΠ στη σχολική μονάδα δύναται να παραταθεί μέχρι30 ώρες εβδομαδιαίως, όταν οι ανάγκες των φοιτούντων μαθητών το επιβάλλουν.





Το ωράριο εργασίας του προσωπικού που υπηρετεί στα Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης τα οποία ορίστηκαν σε ΚΕΔΔΥ με τον Ν.3699/ΦΕΚ199/02-10-2008 σύμφωνα με την υπ’ αρ.28911/Γ6/12-03-2007/ ΦΕΚ449/03.04.2007 Υ.Α. ορίζεται ως εξής:





Για τους κλάδους του ΕΕΠ ωράριο εργασίας 6 ώρες ημερησίως και 30 ώρες εβδομαδιαίως.



Κάθε ΚΕΔΔΥ λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας επί επτά (7) ώρες ημερησίως από της 8ης πρωινής μέχρι και της 15ης μεταμεσημβρινής ώρας. Κατά τους θερινούς μήνες από 10 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς και από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 1η Ιανουαρίου και από Μ. Πέμπτη μέχρι και Τρίτη του Διακαινησίμου.



Για το λόγο αυτό δεν προγραμματίζονται άδειες κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων εκτός αυτών της μικρής διάρκειας για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους τη χορήγηση των οποίων κρίνει ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ & ΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ(το ωράριο στη σελίδα 21) ΕΔΩ


Βασίλης Βούγιας
4/3/2014

1 σχόλιο:

  1. Επομένως, και για ΣΔΕΥ/ΕΔΕΑΥ ισχλυει ότι για ΣΜΕΑΕ;
    Το άλλο τραγελαφικό, είναι ότι, υπήρξαν διευθυντές Κέντρων Υποστήριξης ΕΑΕ που είπαν ότι, ακόμη κι όταν το προσωπικό πρόκειται να πάει σε ΕΔΕΑΥ, θα πηγαίνει πρώτα από το Κέντρο Υποστήριξης ΕΑΕ (Ειδικό Σχολείο) να δίνει "παρών" και μετά θα πηγαίνει στην ΕΔΕΑΥ. Και σκέψου, η ΕΔΕΑΥ να είναι ΄μέσα στην πόλη αλλά εσύ να πρέπει να κόβεις βόλτες πρώτα και να πας στο χωριό να δώσεις "παρών"....
    Για γέλια ή για κλάματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή