Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

"Δεν φεύγουμε, μένουμε ΕΔΩ" φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί έξω από το Υπουργείο Παιδείας

 
Φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας αρχίζει να φοβάται την οργή των εκπαιδευτικών που βάλλονται πανταχόθεν. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε όποιον πήγε έξω από το υπουργείο Παιδείας μία ώρα πριν την επίσημη ώρα συγκέντρωσης. Το σημερινό συλλαλητήριο καλούσαν οι Σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας και οι ΕΛΜΕ της Αθήνας για να ακυρώσουν στην πράξη τα σεμινάρια της αξιολόγησης.
επιμέλεια: alfavita.gr
16:44 Με ταξί μπαίνουν κρυφά στο υπουργείο οι αξιολογητές. Εκεί που όπου περνάνε τα ταξί υπάρχει κόσμος και σπρωχνεται απ'τα ΜΑΤ (dromografos)
16:15 Οι καθηγητές μπροστά στο Υπουργείο

5:22 ΟΠαραμένουμε φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί. Δηλώνουν με την ντουντούκα μέσω του προέδρου τους Θ. Κοτσιφάκη ότι δεν έχουν σκοπό να φύγουν από το υπουργείο Παιδεία και καλούν τους καθηγητές να πλαισιώσουν τους 1500 εκπαιδευτικούς που ήδη βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας.
15:15 Οι εκπαιδευτικοί εμποδίζουν τους αξιολογητές να μπουν στο υπουργείο Παιδείας και να μην πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια αξιολόγησης με τα οποία το υπουργείο προτίθεται να εφαρμόσει την αυτοαξιολόγηση στα σχολεία, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν απαντήσει αρνητικά με αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων κατά της αυτοαξιολόγησης. Κάποιοι αξιολογητές έχουν περάσει, κάποιοι άλλοι συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές και μερικοί στέκουν παραπέρα και περιμένουν να δουν τι και πως θα εξελιχθεί.

15:00 Περισσότερα από 1.500 άτομα βρίσκονται έξω από το υπουργείο Παιδείας και συνεχίζουν να έρχονται.

14:15 Αυτη τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί έφτασαν τους 800 περίπου και συνεχίζουν να καταφθάνουν. Τα ΜΑΤ έχουν φράξει τις εισόδους του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι ήρεμα και η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου