Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τρίτη εγκύκλιος για την αυτοαξιολόγηση - υποχρεώνουν τους Δντες να ορίζουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας

Όπως ενημερώνει σήμερα ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης, νέα εγκύκλιο υπέγραψε σήμερα ο υπουργός παιδείας για την αυτοαξιολόγηση με την οποία υποχρεώνει τους Δντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4-4-14,αν δεν τις έχει συγκροτήσει ο σύλλογος διδασκόντων.Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακές δντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του δντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.
Την εντολή αυτή δίνει με  εγκύκλιο ο υπουργός Παιδείας προς τους Διευθυντές Σχολικών μονάδων.
 
Ο υπουργος Παιδείας με την ίδια εγκύκλιο καλεί τις σχολικές μονάδες   «να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης των ομάδων μέχρι 4-4-2014. Στη συνέχεια και μέχρι 31-5-2014, ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να συνεδριάσει  και αφού λάβει υπόψη του τις εισηγήσεις των ομάδων εργασίας, μέσα από ανοικτό διάλογο, να προβεί στην γενική εκτίμηση της σχολικής μονάδας με την αποτύπωση των 15 δεικτών καθώς επίσης να αποφασίσει για τα σχέδια δράσης που θα υλοποιηθούν το επόμενο έτος».
 
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο σε περίπτωση που ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων  τότε ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 15, ΦΕΚ 1340/2002,  υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου