Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,
12 Μάρτη 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι
               Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας της 29 Γενάρη 2013 σχετικά με την θέση της Ομοσπονδίας μας για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, επαναβεβαιώνουμε σήμερα την απόφαση μας για αντίσταση στην επιχειρούμενη με την νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, υποχρεωτική εφαρμογή της.
               Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στην επιβολή των διαδικασιών εφαρμογής από όποιον και αν αυτή επιχειρείται. Καλούμε επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ να αναλογισθούν ότι στην προσπάθεια τους για εφαρμογή των διαδικασιών αυτών αποσυντονίζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στρέφονται στην ουσία εναντίον των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών.
               Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος κατ αρχήν θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στους ΣΔ εφ όσον δεν έχει προηγηθεί η επιμόρφωση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν ουσιαστικά τα σχετικά καθήκοντα. Στην περίπτωση όμως, που θα πραγματοποιηθούν τελικά συνεδριάσεις με θέμα την συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καλούμε τους συναδέλφους να  μην δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σ αυτές και το σύλλογο διδασκόντων να αποφασίσει την μη συγκρότηση τους λόγω μη εθελοντικών συμμετοχών.
               Με τον ίδιο τρόπο προτείνουμε να διατυπωθεί η σχετική απόφαση στο πρακτικό του ΣΔ κάθε σχολικής μονάδας, δηλαδή για παράδειγμα:
« Ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από διαλογική συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία, τις διαδικασίες και τους στόχους της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, διαπίστωσε ότι αυτή δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά την λειτουργία της. Αντίθετα πρόκειται να αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης των εκπαιδευτικών μέσω και της επερχόμενης αξιολόγησης τους και της σύνδεσης αυτής με την βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη. Δεν υπήρξε εθελοντική συμμετοχή για την συγκρότηση των ομάδων εργασίας και ως εκ τούτου αυτές δεν κατέστη δυνατό να συγκροτηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου