Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε: 25.000 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ Ι.Ε.Κ. ΕΙΝΑΙ «ΟΜΗΡΟΙ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


Την ώρα που η ανεργία στους νέους ανθρώπους υπερβαίνει το 60% και το κράτος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό αυτό φαινόμενο που πλήττει καίρια την οικονομία και την ανάπτυξη, θέτοντας ως «πρώτη προτεραιότητα» την  αντιμετώπισή του, ο Υπουργός Παιδείας κρατά 25.000 απόφοιτους των ΙΕΚ εργασιακά ομήρους, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να εξασκήσουν τις ειδικότητες που σπούδασαν.
Ενώ ο αρμόδιος οργανισμός για την πιστοποίηση προσόντων, ο ΕΟΠΠΕΠ, έχει εκδώσει από τον Ιανουάριο οδηγίες για τη διενέργεια εξετάσεων για την πιστοποίηση των προσόντων των αποφοίτων των ΙΕΚ, ο Υπουργός Παιδείας αρνείται να εκδώσει υπουργική απόφαση για τη διεξαγωγή τους. Αποτέλεσμα της ακατανόητης τακτικής του Υπουργού Παιδείας είναι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που περιμένουν εναγωνίως να πιστοποιήσουν τα προσόντα τους για να βρουν δουλειά να χάνουν πολύτιμο χρόνο και να παραμένουν άνεργοι.
Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει σήμερα όλα τα κόμματα και τους Βουλευτές για το τεράστιο αυτό ζήτημα που χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

oiele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου