Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ευρωπαϊκή Ατζέντα 2012-2014...Κατάρτιση & Εκπαίδευση Ενηλίκων...Ημερίδα της Γενικής Γραμαμτείας Διά Βίου Μάθησης




Ευρωπαϊκή Ατζέντα
2012-2014 
Κατάρτιση & Εκπαίδευση Ενηλίκων
Μαρούσι, 07-03-2014
Αγαπητοί/-ές,
Η Ατζέντα είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της Δια Βίου Μάθησης για την κοινωνική συνοχή. Ακολουθεί τις βασικές κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης Ενηλίκων.
Μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία με τους εργοδότες, τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία των πολιτών, επιδιώκει να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία, ένα βήμα προς τα εμπρός σε ομάδες πληθυσμού με χαμηλά προσόντα αλλά και να αυξήσει την συμμετοχή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Κεντρικά ζητήματα του Προγράμματος είναι :
α) Η διευκόλυνση πρόσβασης στην εκπαίδευση και η αύξηση συμμετοχής στη Διά Βίου Μάθηση
β) Η αναβάθμιση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ευπαθών κοινωνικά ομάδων
γ) Η βελτίωση της ποιότητας στην κατάρτιση και την εκπαίδευση
δ) Η αποκέντρωση - δικτύωση (ανάπτυξη περιφερειών μάθησης και τοπικών κέντρων μάθησης μέσα από συνεργασίες και συνέργειες) και άλλα σχετικά με τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας και των Δήμων της.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, σημαντικά κείμενα για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές καθώς και την διάρθρωση αντίστοιχων ημερίδων σε άλλες Περιφέρειες:
Στόχος των 13 συνεδρίων-σεμιναρίων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα είναι η δημιουργία δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκομένων και η διάχυση των ωφελειών της συμμετοχής στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Το σεμινάριο για τη Στερεά Ελλάδα θα υλοποιηθεί  την Τετάρτη  19  Μαρτίου (09: 00 – 19:00 ) και τη Πέμπτη  20 Μαρτίου 2014 (09:00 - 15:30) στη Λαμία,  στο ξενοδοχείο "ΣΑΜΑΡΑΣ".
Έχουν κληθεί εκπρόσωποι  του Υπουργείου, των Δήμων, της Περιφέρειας, Συλλόγων και Ενώσεων, Επιμελητηρίων κτλ. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δίδονται Βεβαιώσεις Συμμετοχής.
Καλείστε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Οι αρμόδιοι για θέματα Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ενηλίκων των Δήμων αλλά και όσοι με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται ως πάροχοι ή επωφελούμενοι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων και βρίσκονται στη χωρική σας αρμοδιότητα θα ήταν καλό να ενημερωθούν και να συμμετέχουν.
Θα σας σταλεί το τελικό πρόγραμμα  του σεμιναρίου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη διαθεσιμότητά σας.



Η Συντονίστρια  της Ομάδας Έργου
Βάσω Νικολοπούλου
Η Υπεύθυνη Στερεάς Ελλάδας για την Ομάδα Έργου
Μαρία Καπνιάρη


Επικοινωνία:
Για διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής:
Μαρία Καπνιάρη: 213 13 11627 - 6944 96 02 03
mkapniari@gmail.com



Πρόσκληση


Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της επιμορφωτικής - ενημερωτικής συνάντησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων» με θέμα  : «Η Συμβολή της Διά Βίου Μάθησης στην αναβάθμιση των προσόντων των πολιτών».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, τη Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Mαρτίου, στο ξενοδοχείο «Σαμαράς».

Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.



Η συντονίστρια του προγράμματος
«Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση
και Κατάρτιση Ενηλίκων»

Βάσω Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου