Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

Η πολιτική ηγεσία επιθυμεί το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο αρχές Μαρτίου

 

 Ανατροπές ως προς τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. Φαίνεται ότι μάλλον υλοποιείται το αίτημα των αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Μακεδονίας για κατάργηση της προτεραιότητας των εκπαιδευτικών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι και φέτος στους πίνακες των αναπληρωτών προηγήθηκαν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η επιτροπή προσανατολίζεται στη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σεμιναρίων, ενώ αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στον τρόπο μοριοδότησης της προϋπηρεσίας που μέχρι τώρα για κάθε μήνα ο εκπαιδευτικός λάμβανε ένα μόριο στον πίνακα αναπληρωτών. Πιθανή είναι η υποβάθμιση της βαρύτητας της προϋπηρεσίας. Παράλληλα, άλλη μια αλλαγή η οποία αναμένεται είναι η κατάργηση του πίνακα Α στον οποίο εντάσσονταν εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και η δημιουργία ενός ενιαίου πίνακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο και καθημερινά επέρχονται αλλαγές ως προς τη μοριοδότηση του κάθε κριτηρίου, και για το λόγο αυτό δεν αναφέρονται λεπτομέρειες από το news ως προς τη μοριοδότηση, αλλά μόνο γενικές κατευθύνσεις που αναμένεται να υιοθετηθούν. Σχετικά με ένα προσχέδιο που έχει διαρρεύσει, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Στερεάς Ελλάδας είχε επικοινωνία με το διευθυντή της Ειδικής Αγωγής, o οποίος και ανέφερε ότι καθημερινά επέρχονται διαφοροποιήσεις ως προς τις ρυθμίσεις.

Το νομοσχέδιο πιθανόν να είναι έτοιμο στις αρχές Μαρτίου, γεγονός που προκύπτει και από τα όσα ανέφερε στο news.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Βούγιας δήλωσε ότι στην ουσία δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που γράφεται εξαρχής, σε λευκό χαρτί, αλλά "επί της ουσίας πρόκειται για επεξεργασία νομοθετικών ρυθμίσεων συμπληρωματικών του Ν.3699. Άλλωστε ένα νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, απαιτεί μεγάλης έκταση προεργασία την οποία δεν έχουμε αντιληφθεί να υπάρχει έως τώρα".

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι "η πολιτική ηγεσία επιθυμεί το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο αρχές Μαρτίου" και "η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εστιάζεται στο να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο έως τις αρχές Μαρτίου, αφενός μεν για να μπορέσει να κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πριν σταματήσει το νομοθετικό έργο του Κοινοβουλίου για εκλογές του Μαΐου, αφετέρου δε να μπορέσουν να συμπεριληφθούν σ αυτό πολλές Τροπολογίες για άλλα θέματα του Υπουργείου Παιδείας πλην της Ειδικής Αγωγής".

Καλόγηρος Βασίλειος 

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου