Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι πέντε αλλαγές στο επίδομα τέκνων - Το Απρίλιο ξεκινούν οι πληρωμές

Από τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι δόσεις για το α' τρίμηνο του 2014 για το επίδομα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις από τις 20 Μαρτίου. Αυτοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν μεγαλύτερο επίδομα.
Με τις αλλαγές που δρομολογούνται πρώτοι θα επωφεληθούν όσοι υποβάλλουν άμεσα το έντυπο Α21 με το που θα εκκαθαρίζεται η φορολογική τους δήλωση, ώστε μετά τον έλεγχο του ΟΓΑ να λάβουν την πρώτη δόση με ποσά που κυμαίνονται από 120 ευρώ για δικαιούχους με ένα παιδί, έως και 1.225 ευρώ αν έχουν χαμηλό εισόδημα και πέντε παιδιά.

Συνοπτικά δρομολογούνται 5 αλλαγές για το επίδομα τέκνων:

1. Υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τις 20 Μαρτίου.
2. Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και με την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώνουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του πρώτου τριμήνου για το 2014.
3. Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα έχουν βλέπουν άμεσα τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του.
4. Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: Πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών και είναι δικαιούχος του επιδόματος.
5. Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνεται πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου