Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι κατάλογοι με τους συμβεβλημένους γιατρούς

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Διαθέσιμοι στα δημαρχεία και στον δικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ

Κατάλογοι με τους ιδιώτες γιατρούς που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναρτώνται στα δημαρχεία όλης της χώρας για την ενημέρωση των πολιτών, έπειτα και από το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων.

Τα στοιχεία των συμβεβλημένων γιατρών είναι πάντως διαθέσιμα και στο δικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ.

Με τις αλλαγές στον χώρο της υγείας, πολλοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να βρουν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα, ή περιμένουν στις ουρές στο ΕΣΥ ακόμη και για απλή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα «μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%».

Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει τη μετάβαση ασφαλισμένων για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Στο ίδιο πλαίσιο συστήνονται Επιτροπές εξωσωματικής , Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, καθώς και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Επίσης το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρούν στην τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου