Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Λιγότερες αργίες στα σχολεία

 Στον απόηχο της «Λευκής εβδομάδας» κι ενώ η εφαρμογή των 5ήμερων διακοπών μετά την Καθαρά Δευτέρα έχει προσωρινά αναβληθεί, ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε τις προθέσεις του για περικοπές των αργιών που ήδη υπάρχουν.
Αν όσα έχει στο μυαλό του ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος γίνουν πραγματικότητα, οι μαθητές της χώρας του Αϊ-Γιαννιού και των Τριών Ιεραρχών θα έχουν σχολείο. Δεν αποκλείεται να περικοπούν και μερικές άλλες αργίες, όπως για παράδειγμα του Αποστόλου Ανδρέα, η 30ή Νοεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος άγιος της Πάτρας και δίνεται ως αργία στα σχολεία.
Επίσης στο μυαλό του υπουργού υπάρχει σενάριο για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης/λήξης της σχολικής χρονιάς. Το πιο πιθανό είναι η σχολική χρονιά να ξεκινά νωρίτερα, ενδεχομένως και από την 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαΐου, ή στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε βέβαια είναι τι θα κάνει ο κ. Αρβανιτόπουλος με το θέμα των διαθεσιμοτήτων. Χθες η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις μαζί με τους υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η μεγάλη κινητοποίηση βέβαια θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Στο πλευρό τους οι απεργοί θα έχουν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE), η οποία σε ψήφισμά της «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου