Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ(Π.Ε.Σ.Σ) ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ(Ε.Κ.Π.Α) ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


ΘΕΜΑ: «Επιστολή προς το ΕΚΠΑ για το πρόγραμμα : Εξειδίκευση επί του Π.Δ.152»


Αξιότιμε Κε Πρύτανη του ΕΚΠΑ
Αξιότιμε Κε Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Κε Α. Δουκουδάκη

Με λύπη μας η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) ενημερώθηκε για την προκήρυξη προγράμματος επιμόρφωσης από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση», IB’ κύκλος με Κ.Ε. 11503, με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Α. Δουκουδάκη και αντικείμενο:
«Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Εξειδίκευση επί του Π.Δ. 152) 10 ώρες (Κωδ. EV152) »
Το πρόγραμμα σύμφωνα με την προκήρυξη αφορά σε:    Δάσκαλους/Καθηγητές, Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.
Κόστος συμμετοχής 100 ευρώ !
Αξιότιμε Κε Πρύτανη του ΕΚΠΑ
Αξιότιμε Κε Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Κε Α. Δουκουδάκη
Η ΠΕΣΣ περιμένει από τους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να σταθούν δίπλα στους Εκπαιδευτικούς με την διατύπωση έγκυρου επιστημονικού και κριτικού λόγου για τα επισυμβαίνοντα στην Εκπαίδευση και όχι να οργανώνουν προγράμματα που στηρίζονται στην αγωνία των Εκπαιδευτικών για την αξιολόγησή τους.
Είναι απαράδεκτο να εμπορευματοποιείται από δημόσιο Πανεπιστήμιο η «επιμόρφωση» σε νομοθέτημα της Πολιτείας, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών σε εποχές μνημονίων και διαθεσιμοτήτων.  
Η ΠΕΣΣ εκτιμώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών Δασκάλων κοντά στους οποίους σπουδάσαμε θα συμπαραταχθεί μαζί μας αρνούμενη να διαψεύσει τις προσδοκίες μας από αυτούς,
ΖΗΤΑΕΙ
την μη πραγματοποίηση του παραπάνω προγράμματος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου