Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

" ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ"..."Περισσότερο μάθημα, λιγότερες αργίες από φέτος"...και μια αναφορά του Υπουργού Παιδείας με black humor



Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στη εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της 26ης Ιανουαρίου 2014 με τίτλο: " ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ" και υπότιτλο: "Περισσότερο μάθημα, λιγότερες αργίες από φέτος",  απαντά στην ερώτηση της δημοσιογράφου  Ισμήνης Χαραλαμποπούλου: "Προτίθεστε να αλλάξετε και τη διάρκεια του σχολικού έτους;" ως εξής:

"Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο."

Μάλιστα  σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  μελετάται από το Υπουργείο Παιδείας να αυξηθεί ακόμα και από φέτος η σχολική χρονιά για τους καθηγητές, η οποία θα ολοκληρώνεται περί τα μέσα Ιουλίου, η έναρξη του σχολικού έτους να γίνεται στις 5 Σεπτεμβρίου, η επιστροφή στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου και μετά τις διακοπές του Πάσχα την Τετάρτη του Πάσχα αντί για τη Δευτέρα του Θωμά.

 Εμείς από όλους αυτούς τους σχεδιασμούς του κου Υπουργού απλώς αναφέρουμε ξανά  το λεχθέν από τον ίδιο: "...Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο..." ως black humor...

Βασίλης Βούγιας
26/1/2014

3 σχόλια:

  1. Πανέξυπνος ο Υπουργός. Σου λέει "δε θέλατε φέτος τη λευκή εβδομάδα; Του χρόνου, με τόσες ημέρες επιπλέον μάθημα, θα με παρακαλάτε να σας την δώσω"!!!!
    Πραγματικά, έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής σε αυτόν τον τόπο. Θα ήθελα να ήξερα ποιοι συμβουλάτορες τον βάζουν και λέει αυτές τις... πατάτες! Κρίμα! Αυτό δηλαδή είναι το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, οι πολλές αργίες!
    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έρημα τα παιδιά, οι μαθητές, τι φταίνε και πληρώνουν αυτούς τους παραλογισμούς, αυτούς τους ερασιτεχνισμούς; Οι παραπάνω ημέρες μάθημα έλειπαν από την εκπαιδευτική διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περισσότερες μέρες μάθημα χωρίς επάρκεια εκπαιδευτικού δυναμικού?????? Φοβερή καινοτομία!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή