Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Διακοπές - Αργίες μαθητών - Σχολικές εορτές (ΦΕΚ Β'/1286/12.9.2006)


Η ΥΑ 80033/Γ2/2006 - ΦΕΚ Β'/1286/12.9.2006 καθορίζει τις αργίες - διακοπές - σχολικές εορτές στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση. Παρακάτω δημοσιεύουμε την Υ.Α. 80033/Γ2/2006 που στηρίζεται στο ΦΕΚ 1286 (συνημμένα)

Διακοπές - Αργίες μαθητών - Σχολικές εορτές
1. Διδασκαλία μαθημάτων δε διεξάγεται και εξετάσεις δε διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:
α) Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου,
β) Διακοπές Πάσχα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
γ) Θερινές διακοπές από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 1 της απόφασης αυτής και άλλων διατάξεων για τις παρατάσεις του διδακτικού έτους.
2. Κατά τις θερινές διακοπές το γραφείο κάθε ΕΠΑ.Λ λειτουργεί μία ημέρα κάθε εβδομάδα, η οποία ορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ή εφόσον δεν υπάρχει, από τη Διεύθυνση Σπουδών της Κ.Υ. του ΥΠΕΠΘ για την περιοχή Αττικής και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας από τους κατά τόπους Διευθυντές Διευθύνσεων ΔΕ και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου. Κατά την ημέρα αυτή ένας τουλάχιστον από τους εκπαιδευτικούς, ο οποίος ορίζεται από το Διευθυντή του σχολείου πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία του γραφείου και ασκεί εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ, με δυνατότητα να υπογράφει έγγραφα ή τίτλους άντ’ αυτού. Σε περίπτωση που η παραπάνω ημέρα λειτουργίας του γραφείου συμπίπτει με αργία, το γραφείο λειτουργεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
3. Ημέρες αργίας ορίζονται:
α) Όλες οι Κυριακές
β) Οι θρησκευτικές εορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
γ) Οι Εθνικές επέτειοι, της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου
δ) Η Καθαρά Δευτέρα
ε) Η 1η Μαίου
στ) Οι ημέρες αργίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.
4. Μαθητές του Λατινικού δόγματος επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις παρακάτω εξαιρετέες για τη Δυτική Εκκλησία ημέρες και εορτές:
α) Την εορτή του μνηστήρας Ιωσήφ β) Την εορτή της Αγίας Δωρεάς γ) Από την παραμονή μέχρι και την επόμενη του Λατινικού Πάσχα.
5. Μαθητές της Ισραηλιτικής Θρησκείας επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις ακόλουθες Εβραϊκές Θρησκευτικές εορτές:
α) Την παραμονή και την 1η του Εβραϊκού έτους β) Την ημέρα της εξιλέωσης
γ) Την παραμονή και την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα
6. Μαθητές της Μουσουλμανικής Θρησκείας επιτρέπεται να απουσιάζουν από τα μαθήματα και κατά τις ακόλουθες Μουσουλμανικές Εορτές:
α) Σεκέρ Μπαϊράμ
β) Κουρμπάν Μπαϊράμ και την παραμονή των εορτών αυτών
7. Δε σημειώνονται απουσίες σε βάρος των μαθητών, των παραγράφων 4, 5 και 6 του άρθρου αυτού για τις αντίστοιχες ημέρες απουσίας από τα μαθήματα.
8. Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. Αν η παραμονή συμπίπτει με ημέρα Σαββάτου, Κυριακής ή αργίας, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη της αργίας αυτής.
9. Την 26η Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εορτή της Σημαίας.
10. Τη 17η Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με ημέρα Σαββάτου, Κυριακής ή αργίας, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη της αργίας αυτής.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου