Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μητσοτάκης για Δημόσιο: Απόλυση 11.000, πρόσληψη 10.000 (Σ.Σ: Τόσος κόπος, τόσος πόνος για να σπάσει το ταμπού..)

 Χρονιά μεγάλων αλλαγών στο Δημόσιο θα είναι το 2014 αφού όπως δήλωσε στην εκπομπή "MEGA Σαββαροκύριακο" ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολυθούν 11.000 υπάλληλοι αλλά παράλληλα θα προσληφθούν 10.000 σε θέσεις αιχμής που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα.

Οι 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και παράλληλα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση 21 νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

"Εκτιμούμε ότι θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις οι οποίες θα καλύψουν τομείς αιχμής και ανάγκες που δεν μπορούμε να καλύψουμε από την διαθεσιμότητα", τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτή τη φορά θα κλείσουν οργανισμοί όπως έγινε με την ΕΡΤ και ένα σημαντικός αριθμός αυτών που θα χάσουν τη δουλειά τους θα προέλθει από την δεξαμενή της διαθεσιμότητας αλλά και από όσους διαπιστωθεί ότι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά για να μπουν στο Δημόσιο.

Σημείωσε πως "όταν κλείνει ένα ΝΠΙΔ οι υπάλληλοι απομακρύνονται όπως έγινε με την ΕΡΤ ασχέτως του πως προσελήφθησαν" εκτός και εαν η σύμβαση τους είναι δημοσίου δικαίου αορίστου χρόνου, οπότε και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους ξένων γλωσσών.

Επισήμανε ότι είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο Δημόσιο ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει και συνέχεια.

Στη Βουλή κατατίθεται το νέο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ με το οποιο επέρχονται μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του οργανισμού.

"Ο κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ έχει την επιλογή είτε να ενταχθεί στο ΕΣΥ είτε να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν απολύουμε κανέναν", σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου