Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,
Αθήνα 25 Νοέμβρη 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

            Σχετικά με την εξώδικη πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας, που απευθύνεται πρωτίστως και κυρίως στον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος αποτελεί αποφασίζον όργανο, επισημαίνουμε προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι η απεύθυνση του εξωδίκου και προς τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ουδεμία προσωποποιημένη στόχευση εμπεριείχε.
            Απευθυνόμαστε αρμοδίως στον Υπουργό και στον αρμόδιο για την υπηρεσιακή μας κατάσταση ως ΕΕΠ και ΕΒΠ Διευθυντή του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθεί και αυτός επισήμως σε σχέση με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας στο κρίσιμο για τον κλάδο μας  ζήτημα. Όπως βέβαια επανηλειμμένα έχουμε πράξει με σχετικές έγγραφες και κατά πρόσωπο ενημερώσεις μας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αναφορά στον κ. Λολίτσα, έγινε καθαρά για τεχνοκρατικούς λόγους, ως εκπρόσωπο αρμόδιας για τα υπηρεσιακά μας θέματα διεύθυνσης του υπουργείου.
            Μετά από αυτά δηλώνουμε και προς άρση κάθε παρερμηνείας ότι ουδέν ζήτημα καν γεννάται σε σχέση προς την αναφορά αυτή στον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής, με τον οποίο έχουμε σταθερή συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο, καθώς έχει επιδείξει ευαισθησία στις προτάσεις και διεκδικήσεις μας που αφορούν το ΕΕΠ και ΕΒΠ.


            Τον καλούμε δε, εκ νέου και από το βήμα αυτό, να αποτελέσει συμπαραστάτη στην δίκαια και νόμιμη προσπάθεια μας για την προώθηση των θέσεων μας, που στοχεύουν στην αποτροπή της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μέσω της διακοπής της εφαρμογής των προγραμμάτων «κοινωφελούς χαρακτήρα» του ΟΑΕΔ στην ΕΑΕ.


Για το Δ.Σ.



Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                       Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου