Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πραγματοποίηση Hμερίδας Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα από την Π.Ε.Ε.Π



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποίηση Hμερίδας Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα.

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών διοργάνωσε στην Αθήνα ημερίδα με θέμα:

Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή
και διασύνδεση υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με την υποστήριξη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της                         Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α.
Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 350 άτομα (εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής αγωγής, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές και  γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Χαιρετισμό απηύθηναν ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υ.Π.ΑΙ.Θ.,  κος Κ. Λολίτσας, η κα Π. Περβανίδου, Λέκτορας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, ως εκπρόσωπος της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., η κα Σ. Πολυχρονοπούλου, καθηγήτρια ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Τ. Κόρπα, Παιδοψυχίατρος,  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της ΔΕΠΥ και ο κος Γ. Γαλάνης, ως εκπρόσωπος του Π.Ε.Σ.Ε.Α.  Παραβρέθηκαν  κι  έκαναν παρέμβαση ο σύμβουλος του Υ.Π.ΑΙ.Θ.   σε θέματα ειδικής αγωγής κος Γ. Αλεβίζος και ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος  Ε.Α.Ε. κος  Α. Χαρούπιας.
Παρουσιάστηκαν προγράμματα που εφαρμόστηκαν σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από πολλές περιφέρειες της χώρας κι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και προγράμματα και εισηγήσεις από ιατροπαιδαγωγικά τμήματα.  Στην ημερίδα αυτή, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασύνδεση των υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας καθώς και σε εισηγήσεις που αφορούσαν τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα.  Όλες εισηγήσεις θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο ειδικής αγωγής www.specialeducation.gr , εντός του Νοεμβρίου 2013.
Ανακοινώθηκε η επόμενη μεγάλη επιστημονική εκδήλωση της Π.Ε.Ε.Π.  η οποία θα είναι διημερίδα και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Μάιο.
Φωτογραφίες από την Ημερίδα στο σύνδεσμο:

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π. και  η Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου