Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παράταση ενός χρόνου για την αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων

 

Σε παράταση για ένα χρόνο στην αναδιάρθρωση των δομών του δημοσίου προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για την Διαύγεια.
Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Με την ρύθμιση που κατέθεσε ο Υπουργός παρατείνονται οι προθεσμίες της παραγράφου 4 του άρθρου 35 του νόμου 4024/2011 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 (από 31 Δεκεμβρίου 2013 που ίσχυε ως τώρα). Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο «είναι προεχόντως μια ποσοτική αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχει αναδειχθεί την υποχρέωση να διαθέτει για τα επόμενα χρόνια για τη λειτουργία του κράτους τα λιγότερα χρήματα», επεσήμανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι η «κυρίαρχη ιδέα του νομοσχεδίου είναι η λειτουργία ενός μικρού κράτους η θεωρία της σχόλης του Σικάγο του mini state, το κράτος το οποίο θα λειτουργεί με τους ελάχιστους υπαλλήλους». Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «κοινωνιοκτονία» και «κοινωνικό Νταχάου».

Αναφερόμενος σε επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υπάρξει κλιμάκωση της άδειας στην πολύδυμη κύηση (ένα εξάμηνο για τα δίδυμα, ένα οκτάμηνο για τα τρίδυμα κ.ο.κ.), ενώ υπενθύμισε ότι για μηχανογραφική άδεια υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα από το 1989 – 1990.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου