Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ανοιχτά τα σχολεία, με τους καθηγητές να προχωρούν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας την ερχόμενη εβδομάδα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ για το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθηγητών. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας προσδιορίζουν ότι είναι περίπου 100, ενώ υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις που υπολογίζουν ότι είναι διπλάσιες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε, κατά τη συνάντησή του με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), να στηρίξει τα αιτήματα των δασκάλων και εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.

Εκ μέρους της ΔΟΕ, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, δήλωσε ότι «ο μόνος δρόμος για τους εκπαιδευτικούς είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτές τις παρανοϊκές πολιτικές».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου