Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ δεν υπάρχει η δικαιολογία του χρήματος


Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης μας ενημερώνει δια του fb:
"Στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του υπουργείου είναι και σήμερα τόσο ο Δντής όσο και οι υπάλληλοι και προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τους πίνακες της βθμιας και να περάσουν τα κενά στο σύστημα. Ο Δντής μου είπε πως προσπαθούν να τα βγάλουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Πολύ δύσκολο όμως για σήμερα...
 Δημητρης Μπρατης"
Τελειώνει ο Σεπτέμβριος και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, ο Διευθυντής και οι υπάλληλοι δουλεύουν μέρα και νύχτα να βγουν οι πίνακες των αναπληρωτών Β/θμιας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αρχίσει να "λειτουργεί" η Ειδική Αγωγή.
Μπαίνει ο Οκτώβριος και το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να δρομολογήσει την ουσιαστική έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) δεν συζητάμε, ακόμη αναμένουμε τους αξιολογικούς πίνακες απο κάποιες και μάλιστα μεγάλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Μετά το Υπουργείο Παιδείας θα προσλάβει? αναπληρωτές Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π από τις πιστώσεις ΕΣΠΑ που θάχουν απομείνει, αν έχουν απομείνει. 
Προτεραιότητα φαίνεται είναι να ανοίξουν όπως- όπως τα Ειδικά Σχολεία με εκπαιδευτικούς και βλέπουμε τι θα κάνουμε με τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, το Ε.Β.Π των σχολείων κ.λ.π. "Ευτυχώς έχουμε και τον Ο.Α.Ε.Δ για το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π".
Μπαίνει ο Οκτώβριος και  υπηρεσιακές μεταβολές του Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π, οι Αποσπάσεις, βρίσκονται καιρό τώρα στο γραφείο του κου Υπουργού Παιδείας και αναμένουν την πολυπόθητη υπογραφή.
Εδώ δεν υπάρχει η δικαιολογία  του χρήματος.
Αλλά τι ακριβώς φταίει και δεν είναι όλα στην ώρα τους έτοιμα και τακτοποιημένα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς;
Γιατί δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ώστε η σχολική χρονιά να αρχίζει και τυπικά και ουσιαστικά στα μέσα Σεπτεμβρίου;
Γιατί, διαχρονικά το "σύστημα" ταλαιπωρεί, υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές μέχρι να αρχίσει, μετά από πολύ καιρό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να λειτουργεί; 
Δύσκολες οι απαντήσεις από τη στιγμή που όλα αυτά δεν απαιτούν οικονομική δαπάνη(ας είναι καλά για φέτος το ΕΣΠΑ, του χρόνου έχει ο Θεός) για να πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.
Βασίλης Βούγιας
28/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου