Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ NON PAPER ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ NON PAPER ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ




Στην σφόδρα ταραγμένη λόγω των τραγικών, από κάθε άποψη, προβλέψεων του κατατεθέντος για ψήφιση στη Βουλή Πολυνομοσχεδίου εκπαιδευτική κοινότητα, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως από το καθεστώς διαθεσιμότητας εξαιρούνται οι έχοντες οργανική θέση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής(Σ.Μ.Ε.Α.Ε) εκπαιδευτικοί των καταργημένων σχετικών κλάδων.


Όμως στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή οι εξαιρέσεις από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο περιπίπτουν οι εκπαιδευτικοί των καταργημένων σχετικών κλάδων προβλέπονται στην παρ.3 και παρ.4 του άρθρου 82, του κεφαλαίου Β.


 Σε αυτές τις παραγράφους ουδέποτε είχε συμπεριληφθεί διάταξη η οποία να προέβλεπε την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των καταργημένων σχετικών κλάδων, οι οποίοι έχουν οργανική θέση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής(Σ.Μ.Ε.Α.Ε).


Αυτή η λάθος εντύπωση, ελπίδα ζωής για κάποιους συναδέλφους, δημιουργήθηκε γιατί το περίφημο non paper του Υπουργείου Παιδείας περιείχε αυτήν την πρόβλεψη.


 Έλεγε το non paper:


«…Καταρχάς λαμβάνουμε μια σειρά μέτρων υποστήριξης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και εξαιρέσεων ώστε εν κατακλείδι να τεθούν περίπου 2000 σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις, από το σύνολο των απασχολούμενων στους καταργούμενους κλάδους.
Συγκεκριμένα: 
...
ü έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής….»



Η φράση αυτή ουδέποτε υπήρξε στις διατάξεις του κατατεθέντος Πολυνομοσχεδίου, παρά μόνον στο non paper και στα μυαλά των «ευαισθητοποιημένων» συντακτών αυτού.


Η φράση αυτή υπήρξε μόνον στο non paper το οποίο και δημιούργησε ελπίδες ζωής για κάποιους συναδέλφους.


Ας σταματήσει λοιπόν αυτή την απαράδεκτη τακτική των "non paper" το Υπουργείο και ας μας ενημερώνει για τις θέσεις του, για τις απόψεις του, για τις απολύσεις εκπαιδευτικών κ.λ.π με επίσημα έγγραφα και μόνον.


Γιατί δεν το επιθυμεί ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος να σε απολύουν, αφού σε παραπλανούν πρώτα. 


 Βασίλης Βούγιας
13/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου