Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ)



Αδιέξοδη ήταν η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το μεσημέρι της Παρασκευής.  Σύμφωνα με όσα μετέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης, ο κ. Στουρνάρας δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από τις τάξεις των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέσω κατάργησης των ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να πάρει πίσω τις αποφάσεις για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, αίτημα που απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών.  Την ώρα της συνάντησης εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών 
Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ απειλεί ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, που μπορεί να φτάσουν και στο να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Στο μεταξύ, ξαναμπήκαν στη λίστα διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους που αρχικά είχαν εξαιρεθεί.
Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή και καταργεί τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα, με την οποία εξαιρούνταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου. 


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου