Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Μην ενημερώστε την Τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση..."



«Έφυγε» ξαφνικά η εκπαιδευτικός Κλαίρη Καψαχάτη!

Η συνδικαλίστρια καθηγήτρια νοσηλευτικής είχε τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το υπουργείο Παιδείας.
Συγκλονισμένη είναι από το απόγευμα του Σαββάτου η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, καθώς πέθανε ξαφνικά η καθηγήτρια νοσηλευτικής στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου και συνδικαλίστρια με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κλαίρη (Κλεοπάτρα) Καψαχάτη.
Η Κλαίρη ένιωσε αδιαθεσία στις 6 σήμερα το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, έχασε τις αισθήσεις της και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Η Κλαίρη Καψαχάτη ήταν μεταξύ των 112 Λαρισαίων εκπαιδευτικών που τέθηκαν προ ημερών σε διαθεσιμότητα – απόλυση από το υπουργείο Παιδείας. Υπήρξε μάλιστα δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί.
Η ταλαιπωρημένη καρδιά της δεν άντεξε…
Η κηδεία της Κλαίρης Καψαχάτη θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής στο νεκροταφείο Λάρισας.
  
 Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής  Δευ/θμιας Εκ/σης  Ν. Λάρισας  (ΠΣΕΝΔΕ  ΠΕ 18.10)

Την Παρασκευή, 26/07/2013 στις 21.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας ήρθε η συνάδελφος, Κ.Κλαίρη.ΠΕ 18.10 (Νοσηλευτικής) και μας ανακοίνωσε:"Παιδιά, είμαι το πρώτο άτομο που έμαθε επίσημα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδεία -την είχαν πάρει τηλέφωνο- ότι βγαίνω σε διαθεσιμότητα...  γιατί  η αίτηση που είχα κάνει για εξαίρεση απορρίφθηκε."
Η Κλαίρη, η δική μας Κλαίρη, είχε κάνει  πριν ενάμιση χρόνο περίπου εγχείρηση καρδιάς (τριπλό bypass) , έκανε αίτηση  εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα και την ενημέρωσαν την Παρασκευή ότι την απέρριψαν.
Το Σάββατο, καθώς ήταν με την οικογένεια της κατέρρευσε.  Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά.  Η καρδιά της δεν άντεξε να χάσει τους μαθητές της, τη δουλεία της, την καριέρα της, τον τρόπο ζωής της.  Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αναδείξει την αδικία που υφιστάμεθα με τον ξεριζωμό και την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τόσο απότομα, τόσο οριζόντια, τόσο άδικα και καταχρηστικά.
Την ζωή της την πήραν  την ψυχή της όμως, ΟΧΙ   ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΟΥ !!
Μην ενημερώστε την Τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση.
Εξάλλου, για όλους αυτούς  δεν έχει σημασία η ζωή αλλά μόνο οι αριθμοί.
   Τα σχόλια δικά σας.
     
Με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της
       
Τα μέλη του
  Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής  Δευ/θμιας Εκ/σης
  Ν. Λάρισας  (ΠΣΕΝΔΕ  ΠΕ 18.10)



esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου