Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κατατέθηκε η Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά- «προαπαιτούμενο» για τη δόση




Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Επίσης στην διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι περίπου 80 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, προκειμένου να μην ενταχθούν σε κινητικότητα μετακινούνται σε προσωποπαγείς διοικητικές θέσεις.
Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Με την ψήφισή της ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 4 δισ. ευρώ στις 29 Ιουλίου.  Τα 2,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ενώ οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα καταβάλουν επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, που προέρχονται από τα κέρδη που αποκόμισαν από τη διαχείριση των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Το Euro-Working Group θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί νέα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, λίγο μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα θα κάνει μια ενημέρωση στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα.
Βάσει των αποφάσεων του Eurogroup της 8ης Ιουλίου, αλλά και των δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ελλάδα όφειλε να εκπληρώσει μέχρι τις 19 Ιουλίου όλα τα προαπαιτούμενα. Δεν το έπραξε όμως, αφού καθυστέρησε να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ενώ καθυστέρησαν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την κινητικότητα ή απολύσεις από το Δημόσιο.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των τεχνοκρατών της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Εurogoup Γερούν Ντέισελμπλουμ δήλωσε ότι η εκταμίευση του πρώτου τμήματος της επόμενης δόσης θα γίνει στις 29 Ιουλίου υπό την προϋπόθεση ότι σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την τελευταία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου