Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π – ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π – ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΟΜΩΝ Ε.Α.Ε




Στο παρόν σημείωμα θα επιχειρήσουμε μια προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων για σημαντικά θέματα, στο βαθμό που μας επιτρέπει η διαμορφωθείσα κατάσταση «κινούμενη άμμος» και η συνεχώς διογκούμενη αναντιστοιχία λόγων και έργων  των διοικούντων.


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν εξαίρεσε της Διαθεσιμότητας τους έχοντες οργανική θέση σε δομές Ειδικής Αγωγής, παρά το γεγονός πως ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κος Κεδίκογλου, κατά τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου είχε αναφέρει πως αυτοί εξαιρούνται.

Όπως διαφαίνεται επίσης, το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην εισακούει τις προτάσεις και εισηγήσεις Συλλόγων, υπηρεσιακών παραγόντων, Βουλευτών και Κομμάτων, όσον αφορά στην μετάταξη όσων( ευρισκομένων σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών) οι ειδικότητες υπάρχουν σε δομές Ειδικής Αγωγής.

Κατά τα φαινόμενα η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, επιθυμεί να καταγραφεί αμιγώς αυτός ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έδωσε σε Διαθεσιμότητα – Απόλυση, ως μερίδιο δικό του στο σύνολο των Διαθεσιμοτήτων, για να μην του ζητηθεί επιπλέον αριθμός αργότερα.(Σ.Σ: που θα του ζητηθεί σίγουρα, να είναι σίγουροι στο Υ.ΠΑΙ.Θ γι αυτό)


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Άλλη μια παλινωδία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Σε όλα τα Μ.Μ.Ε και σε όλους τους τόνους, ανακοίνωνε ο Υπουργός Παιδείας πως το σχέδιο νόμου για το Γενικό & Τεχνολογικό Λύκειο, θα είχε κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση την εβδομάδα που μας πέρασε. Αυτό όπως είδαμε δεν έγινε και οι πληροφορίες μας λένε πως, Θεού θέλοντος, θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου, αν και κάποιοι διατείνονται πως η κατάθεσή του θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου!

Πραγματικά είναι ν απορεί και να ανησυχεί κανείς από αυτές τις εξελίξεις.

(Υπενθυμίζουμε πως σ αυτό το ν/σ αναμένουμε, ως Ε.Ε.Π, ρυθμίσεις για την υπηρεσιακή μας εξέλιξη, τη δυνατότητα επιμόρφωσής μας, τη σύνθεση των Συμβουλίων μας του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π κ.λ.π)


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Θα θυμάστε φανταζόμαστε πως σύμφωνα με συνεχείς δηλώσεις της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, την Άνοιξη του 2013 θα είχε κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή.

 Βέβαια, τω καιρώ εκείνω, είχαμε ενημερώσει έγκαιρα, ως Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ, την εκπαιδευτική κοινότητα, πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και πως σε συνθήκες ύφεσης και χρεωκοπίας όποια πρόθεση υπάρχει για σύνταξη  νομοσχεδίου  θα εμπεριέχει περικοπές και συρρικνώσεις.

Οπότε τώρα ερωτούμε: Η Άνοιξη του 13 αισίως πέρασε. Να αναμένουμε την Άνοιξη του 14;


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π

Η καθυστέρηση έκδοσης της Εγκυκλίου των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π, οφείλεται κατά το Υπουργείο στους εξής κατά χρονολογική σειρά λόγους:

  • Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου, οπότε δεν υπήρχε κάποιος να την υπογράψει.
  • Ανέλαβε ο καινούργιος Υφυπουργός κος Κεδίκογλου, αλλά δεν του είχαν ανατεθεί για αρκετό καιρό αρμοδιότητες, οπότε πώς να υπογράψει.
  • Τις πήρε τις αρμοδιότητες της Ε.Α.Ε, ο κος Υφυπουργός, αλλά τις υπογραφές των Εγκυκλίων των Υπηρεσιακών Μεταβολών τις κράτησε ο κος Υπουργός, οπότε αναμέναμε απ αυτόν την υπογραφή.
  • Σήμερα  μαθαίνουμε πως η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων έφυγε από το Γραφείο του Υπουργού και βρίσκεται στο Γραφείο του Υφυπουργού για υπογραφή!!

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η υπογραφή «ωρίμασε», μετά από όλα αυτά και την ερχόμενη εβδομάδα η Εγκύκλιος θα εκδοθεί.

(Σ.Σ: Αυτή την απίστευτη γραφειοκρατία του Δημοσίου θα την αλλάξει η Διαθεσιμότητα και οι Απολύσεις; Αμφιβάλλουμε.)


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π

Άλλη μια πονεμένη ιστορία.

Η έκδοση της Εγκυκλίου των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, για κάποιους λόγους(συμπερίληψη σ αυτήν κάποιων Τροπολογιών οι οποίες θα ψηφισθούν στο νομοσχέδιο για το Γενικό & Τεχνολογικό Λύκειο) είχε συνδεθεί με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το Γενικό & Τεχνολογικό Λύκειο, το οποίο θα ψηφιζόταν, σύμφωνα με τον(εκτροχιασθέντα τελικώς) προγραμματισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, άρα τότε περίπου θα είχαμε και την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π.

Να όμως που η πραγματικότητα μας λέει πως στην καλύτερη των περιπτώσεων και αν το περιβόητο νομοσχέδιο κατατεθεί τη Δευτέρα 29/7/2013(εσείς τι λέτε θα κατατεθεί;), αυτό θα ψηφισθεί στα τέλη Αυγούστου, οπότε θα εκδοθεί η Εγκύκλιος των Αναπληρωτών, τον Σεπτέμβριο; Και πότε θα συνταχθούν οι οριστικοί πίνακες, το Νοέμβριο; Θα καταφέρουμε τελικά να έχουμε πιστώσεις για Αναπληρωτές και δεν θα έχουμε από πού να τους προσλάβουμε;

Ερωτούμε, με το φτωχό μας το μυαλό.


ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ;)

Οι καταργήσεις κλάδων, ειδικοτήτων και φορέων γίνεται με τη χρήση ως αποκλειστικού εργαλείου του ΤΡΟΧΟΥ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ – ΑΤΥΧΙΑΣ. Όπου δείξει το βέλος... Παρόλα αυτά, αν έχει κάποια σημασία, δέστε για το εν λόγω θέμα το Ενημερωτικό του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α - ΣΤΕΛΛΑ http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3535.html



Θα επανέλθουμε με ότι νεώτερο, γιατί όπως λέει ο λαός «έχουμε μαλλί να ξάνουμε»



Βασίλης Βούγιας

27/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου