Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"Έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί πολλών σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε σχολεία ειδικής αγωγής" - Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο



 Τελικά όντως ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου, πως οι εκπαιδευτικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των σχετικών κλάδων, οι οποίοι έχουν οργανική θέση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξαιρούνται της Διαθεσιμότητας.

Παρόλα αυτά εμείς επισημαίνουμε τα εξής:

1ον) Ελπίζουμε ο κος Κεδίκογλου να μην έχει υπόψη του μόνον το non paper του Υπουργείου, στο οποίο και μόνον αναφέρεται αυτή η εξαίρεση. Για να ισχύσει η εξαίρεση χρειάζεται Τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο.

2ον) Αναφερόμαστε σε 21 συναδέλφους εκ των οποίων αρκετοί εμπίπτουν στις διατάξεις εξαίρεσης από τη Διαθεσιμότητα(μεταπτυχιακά κ.λ.π). Το τεράστιο πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει για τους χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.

 3ον) Ας ελπίσουμε, αν τελεσφορήσει τελικώς η εξαίρεση της Ειδικής Αγωγής γιατί πολλά έχουμε δεί στη χώρα των άσχημων εκπλήξεων, πως ο τόσο ευαίσθητος αυτός χώρος να μην χρησιμοποιήθηκε ως "επικοινωνιακό τρυκ" επιπέδου: αφαιρούμε την τελευταία στιγμή μια ευνοϊκή ρύθμιση - προδήλως απαραίτητη - από ένα σχέδιο νόμου και την επαναφέρουμε  λίγο αργότερα μετά από πιέσεις για να φανούμε ευήκοοι ακροατές των δίκαιων αιτημάτων.
Όπως και να έχει πάντως η εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στις προθέσεις και στα κίνητρα των διοικούντων έχει σοβαρότατα τρωθεί.

Βασίλης Βούγιας
17/7/2013


Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας στη Βουλή του Υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, αναφορικά με το επίμαχο θέμα:

"Ποια είναι τα μέτρα στήριξης που λαμβάνουμε για αυτούς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να τεθούν περίπου δύο χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και περίπου πεντακόσιοι από αυτούς, όπως είπαμε, να μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις;


Κατ’ αρχήν, έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί πολλών σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε σχολεία ειδικής αγωγής και άρα δεν δημιουργούνται προβλήματα στα σχολεία αυτά ειδικής αγωγής, για τα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία...."


2 σχόλια:

  1. Φοβάμαι οτι δε το διατυπώνει καλά:

    Φοβάμαι πως εννοεί οτι έχουν μείνει στα σχολεία της ειδικής αγωγής κλάδοι που έχουν εξαιρεθεί από το νομοσχέδιο. Και άρα δεν θα έχουν τα σχολεία αυτά πρόβλημα!

    Δηλαδή θα διώξουμε τους κλάδους που υπάρχουν στο νομοσχέδιο αλλά θα μείνουν και καθηγητές που ο κλάδος τους δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν στα σχολεία ειδικής αγωγής.

    Πως αλλιώς να εξηγήσω αυτό που λέει: "έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί πολλών σχετικών κλάδων...".
    Έπρεπε να πει "έχουν εξαιρεθεί εκπαιδευτικοί (όλων των κλάδων)..."

    Με άλλα λόγια δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής.

    Μακάρι να κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε και πάλι αν το εννοεί έτσι, δεν εξαιρέθησαν μόνο από την Ειδική Αγωγή οι σχετικοί κλάδοι, αλλά από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.
    Παντως υπάρχει πρόβλημα εν γένει διατύπωσης των λεγομένων και γραφομένων των ανθρώπων που έχουν "και το μαχαίρι και το πεπόνι", τη στιγμή που σε τόσο κρίσιμες στιγμές η οποιαδήποτε απόφαση τους επηρεάζει άμεσα τη ζωή και το μέλλον πολλών ανθρώπων. Για αυτό προβαίνουν συνεχώς σε ανακοινοποιήσεις αποφάσεων, σε διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων, σε επεξηγήσεις προθέσεων κ.λ.π. 1 και 1 δεν κάνουν 2, αλλά 11 ή δεν ξέρω γω τι.
    Μακάρι να μην έχεις δίκιο όπως λές και σύ.

    Βασίλης Βούγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή