Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

"Θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας

 
"Εμπρηστές" χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικας ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τα προεδρεία των εκπαιδευτικών στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η τρόικα αποφασίζει και η κυβέρνηση υλοποιεί, ενώ προϊδέασε για θερμό Σεπτέμβρη προσφέροντας τη στήριξη του κόμματός του στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί με αφορμή και τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

"Τα τελευταία φύλλα συκής έπεσαν μετά την απόφασή τους να θέσουν σε διαθεσιμότητα δηλαδή στο δρόμο της απόλυσης ακόμα και αυτούς τους 250 εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών λυκείων, που συρρικνώνουν, που κλείνουν, οι οποίοι ήταν κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων. Πού είναι λοιπόν η αξιοκρατία; Δεν υπάρχει αξιοκρατία, η οποία να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα. Εδώ υπάρχει μόνο βαρβαρότητα και απέναντι στη βαρβαρότητα, οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε ενωτικά, συντονισμένα σε έναν ανένδοτο αγώνα μέχρι την τελική νίκη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Η τελική νίκη είναι να ανατραπεί αυτή η πολιτική να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο στην κάλπη για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή, νωπή λαϊκή εντολή που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, είπε πως οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και τόνισε: "Μιλήσαμε για τους 10.000 αναπληρωτές συναδέλφους μας, που δεν θα είναι στα σχολεία το Σεπτέμβριο. Μιλήσαμε για το νέο κύμα διαθεσιμότητας, που έρχεται το Σεπτέμβριο, μιλήσαμε για όλα τα προβλήματα που βιώνει η εκπαίδευση, χρηματοδότηση και λοιπά από τις πολιτικές του μνημονίου. Ζητήσαμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα μαζί με τους γονείς και τους μαθητές αλλά και τους άλλους εργαζόμενους για να στηρίξουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και όλα τα αγαθά που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα και που θίγονται βάναυσα από το μνημόνιο και την πολιτική του".

Στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, λέγοντας: "Ας μας πει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο: αυτή του κ. Λαφαζάνη που θα προσλάβει τους πάντες ή του κ. Παπαδημούλη που του τράβηξε το αυτί;"

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου