Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Π.Ε. (προσλήψεις αναπληρωτών-αποσπάσεις-μετατάξεις)

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, από τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, το χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Π.Ε. διαμορφώνεται ως εξής :

1. Εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών Π.Ε. και Δ.Ε.
Η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών Π.Ε. και Δ.Ε. είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα .

2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε φορείς
Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, κατά πάσα πιθανότητα, θα εξετασθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και σε γραφεία ( επισημαίνω ότι οι αποσπάσεις αυτές δεν εξετάζονται από το ΚΥΣΠΕ).

3. Μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε.
Οι 900 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε. έχουν παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα πραγματοποιηθούν. Κανείς, επίσης, δεν γνωρίζει πώς, πότε και με ποια διαδικασία θα γίνουν και οι 5000 υποχρεωτικές μετατάξεις που έχουν ανακοινωθεί.

Με βάση τα παραπάνω είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη και με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Η καθυστέρηση είναι τόσο μεγάλη, που αποκλείεται οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους , την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου