Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Διάψευση από το ΥΠ.ΟΙΚ για τα περί δηλώσεων του Υπουργού Γ. Στουρνάρα για απόλυση των ΑμεΑ


Τις δηλώσεις που αποδίδονταν στον Γ. Στουρνάρα σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία διέψευσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Η Συνομοσπονδία είχε εκφράσει την «οργή» των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, για δηλώσεις που φερόταν να έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες «πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες», αναφορικά με τη διαθεσιμότητα.
Η ΕΣΑμεΑ έκανε μάλιστα λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα» και καλούσε τον υπουργό να ανακαλέσει τις δηλώσεις του εφόσον ευσταθούν.
Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «ουδέποτε ο κ. Στουρνάρας, προέβη στις δηλώσεις» αυτές, σημειώνοντας ότι «ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ανακαλέσει λόγια που του αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς».
«Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα το σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία», υπογράμμισε το υπουργείο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου