Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Βάλτε πλάτη παιδιά να σπάσει κι αυτό το ταμπού

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ - efsyn.gr


"Οι πολίτες τάσσονται υπέρ των απολύσεων και της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση .
Το 60,6% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Το παραπάνω προκύπτει από δημοσκόπηση της Κάπα Research (για το Βήμα της Κυριακής), στην οποία το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
Οριακό προβάδισμα για ΝΔ
Στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση ψήφου. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4% , το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Α. Σαμαράς έναντι 31,4% του κ. Τσίπρα ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ."

 efsyn.gr
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ΣΧΟΛΙΟ

Άντε επιτέλους να σπάσει κι αυτό το ταμπού της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, γιατί όσο υπάρχει, αφενός μεν, αποκλείεται να δουλέψει το προσωπικό όταν θα παίρνει, σε λίγο, μισθό 400 ευρώ μεικτά, αφετέρου δε, θα βρουν ξανά τους πελάτες τους τα κόμματα, που θα διορίζουν και θα απολύουν ανά τετραετία ανάλογα με την κομματική εναλλαγή στην εξουσία.


Άσε που είναι ίσως το τελευταίο ταμπού, μιας και τα άλλα ταμπού που είχαμε ως κοινωνία(απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια, οκτάωρο, δώρα, αποζημιώσεις, εργασία κατά την αργία της  Κυριακής, του Πάσχα, των Χριστουγέννων κ.λ.π, κ.λ.π) έσπασαν.


Βάλτε πλάτη παιδιά να σπάσει κι αυτό το ταμπού. 

Επειγόντως,  γιατί χανόμαστε…

B.B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου