Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Υφυπουργού ΔΜ&ΗΔ με Πρόεδρο ΕΣΑμεΑ



Συνάντηση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη



Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 30 Ιουλίου 2013, με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, Γιάννη Βαρδακαστάνη. Στη εφ’ όλης της ύλης συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η εξαίρεση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από την διαθεσιμότητα στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων -που ήδη κατοχυρώθηκε νομοθετικά- καθώς και η διευκόλυνση της πρόσληψης ΑμεΑ μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Υπουργείου τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περαιτέρω διευκόλυνσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις δημόσιες υπηρεσίες με ηλεκτρονικά μέσα.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου συμφώνησε με τον κύριο Βαρδακαστάνη στην ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, στη διευκόλυνση της επαγγελματικής ένταξης και στην απλοποίηση των συναλλαγών των ΑμεΑ με τις δημόσιες υπηρεσίες.


Από το Γραφείο Τύπου του Υ.Δ.Μ.Η.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου