Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Δ.Μ&Η.Δ με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, τα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Βέη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα  της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν. Όπως γνωρίζετε η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας».

Πηγή ydmed.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου