Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ(ΘΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ Ή ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

 

Μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα οι τρίτεκνοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την τροποποίηση που επέφερε στο πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως ανταποκρίνεται με τη ρύθμιση αυτή στο σχετικό αίτημα βουλευτών των περισσότερων πτερύγων της Βουλής να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήρε τις επιφυλάξεις του και δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργης, ο οποίος είχε νωρίτερα είχε ζητήσει εξαίρεση από το καθεστώς της διαθεσιμότητας των τρίτεκνων, απειλώντας μάλιστα με καταψήφιση των άρθρων 80, 81, 82 που αφορούν την κινητικότητα και τις απολύσεις.
Πάντως, ενστάσεις και διαφωνίες έχουν διατυπωθεί και για άλλα ζητήματα, από κυβερνητικούς βουλευτές.
 Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων για την Δημοτική Αστυνομία και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για τα οικονομικά των Δήμων, ενώ νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι δεν θα ψηφίσει τις διατάξεις για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Σημειώνεται πως χθες Τρίτη, όταν ο κ. Κουκουλόπουλος είχε εκφράσει ανάλογες θέσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης του είχε επισημάνει πως αυτές οι θέσεις είναι δικές του και όχι του ΠΑΣΟΚ.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος ακούστηκε να λέει στον διάδρομο της Βουλής: «Όποιος δεν θέλει δεν ψηφίζει και εκλογές τον Αύγουστο»
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεχής διαβούλευση των αρμόδιων Υπουργών με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και το Μέγαρο Μαξίμου μέσω του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Πηγή naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου