Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εγκρίθηκαν τα σχέδια στελέχωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορούν στην Π/θμια και τη Δ/θμια Εκπαίδευση στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Δ.Μ.Η.Δ

Συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Συνεδρίασε σήμερα, 23 Ιουλίου 2013, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και των Υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Εγκρίθηκαν τα προσαρμοσμένα οργανογράμματα των δυο νέων Υπουργείων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αυτά προέκυψαν μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.
  • Συμφωνήθηκαν προσαρμογές στα οργανογράμματα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τις οποίες οριστικοποιούνται τα σχέδια αναδιοργάνωσης του συνόλου των Υπουργείων.
  • Εγκρίθηκαν τα σχέδια στελέχωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Συζητήθηκαν διεξοδικά και προγραμματίστηκαν οι υποχρεώσεις κάθε Υπουργείου στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως προς την αξιολόγηση των φορέων, την εκπόνηση των σχεδίων στελέχωσης, την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών δράσεων και το πρόγραμμα κινητικότητας.
Οι συγκεκριμένοι στόχοι και η συμβολή του κάθε Υπουργείου και των φορέων του θα βασίζονται στην αξιολόγηση των δομών, στις εγκριθείσες προτάσεις αναδιοργάνωσης και στα εγκεκριμένα σχέδια στελέχωσης από τα οποία προκύπτει το όποιο πλεονάζον προσωπικό και φυσικά οι όποιες ανάγκες στελέχωσης.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τη συνολική επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου όλων των Υπουργείων που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι μέσα στα προσδιορισμένα χρονοδιαγράμματα.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε την ευκαιρία στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης να συζητήσουμε τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της Κυβέρνησης. Δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις σε όλα τα Υπουργεία για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου όσον αφορά τους ποιοτικούς, αλλά και τους ποσοτικούς στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου