Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΕΙΠΑΝ Η Ο.Λ.Μ.Ε ΚΑΙ Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Την αντίθεσή τους στις απολύσεις εκπαιδευτικών που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΟΛΤΕΕ (Τεχνική Εκπαίδευση) κατά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτισφάκης επεσήμανε με το άρθρο 82 τίθενται στα πρόθυρα της απόλυσης 2.5000 εκπαιδευτικοί από 52 ειδικότητες και προειδοποίησε ότι για τις τρεις επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο: απολύσεις εκπαιδευτικών, κατάργηση εκπαίδευσης για μαθητές και ιδιωτικοποίηση.
Είπε ότι δεν έγινε καμία μελέτη και αποτίμηση για να στηρίξει το μέτρο αυτό, αλλά αντίθετα υπάρχει μελέτη «που χρυσοπληρώθηκε από το ΕΣΠΑ» και υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επεσήμανε ότι στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ πηγαίνουν τα παιδιά από τα πιο φτωχά στρώματα.
Τόνισε ακόμη ότι «τον Σεπτέμβριο θα έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς» και αναρωτήθηκε «πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία;». «Οι εκπαιδευτικοί δεν δεχόμαστε καμία απόλυση. Κανείς δεν περισσεύει», είπε χαρακτηριστικά και απευθύνθηκε προσωπικά στους βουλευτές καλώντας τους «να μην επιτρέψετε την διάλυση του δημόσιου σχολείου».
«Κόβεται η καρδιά της Τεχνικής Εκπαίδευσης», επεσήμανε και ο εκπρόσωπος της ΟΛΤΕΕ Σ. Κερασιώτης, που χαρακτήρισε «κεραυνό εν αιθρία» τις απολύσεις καθηγητών. Επεσήμανε μάλιστα πως «δεν υπάρχει δικαιολογία ότι καταργούμε δομές της εκπαίδευσης που δεν «τραβάνε» ή δεν τις θέλει ο λαός», καθώς δεν υπάρχει τμήμα κάτω από 25 παιδιά.
Ο Σ. Κερασιώτης κατήγγειλε ότι πλέον καμία κοπέλα δεν θα μπορεί να γραφτεί στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, διότι οι ειδικότητες που καταργούν είναι αυτές που αφορούν τις γυναίκες.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου