Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Δέσμευση Βενιζέλου: Όσο περνάει από το χέρι μου, δεν θα καταργηθούν Τομείς και Ειδικότητες !





πληροφορίες : Σεραφείμ Κερασιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. τηλ.: 6936-449284
: Σταμάτιος Σταματιάδης Γενικός Γραμματέας τηλ.: 6945-752224
: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Έφορος Δημοσίων Σχέσεων τηλ.: 6974-251028
 Αθήνα, 14-7-2013
Αριθμ. Δ.Τ.: 059
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέσμευση Βενιζέλου: Όσο περνάει από το χέρι μου, δεν θα καταργηθούν Τομείς και Ειδικότητες !

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
 δέχθηκε αντιπροσωπία εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που πλήττονται από το άρθρο 82 του προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου. Η συνάντηση έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο ξενοδοχείο Galaxy το βράδυ της 11ης-7-2013. Οι εκπαιδευτικοί εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Πέτρο Κακαζιάνη, β. ταμία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) και δύο καθηγήτριες ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, τις κες Άννα Λίβα και Μαίρη Κουλούρη (η οποία είναι και μέλος του Ν.Τ. Ηρακλείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.). Ο κ. Βενιζέλος πλαισιωνόταν από τους συνεργάτες του, βουλευτές και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., την κα Άντζελα Γκερέκου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου κ. Νίκο Γαλιτάκη, το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Λάμπρο Αντωνόπουλο, τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Δημήτρη Καρύδη, και την ιδιαιτέρα του κ. Αφροδίτη Άλ Σαλάχ. Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί των θιγόμενων κλάδων διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το κτήριο.
Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε τη συζήτηση, καθησυχάζοντας τους εκπαιδευτικούς ότι όλοι οι πλεονάζοντες καθηγητές κλάδων του Τομέα Υγείας θα μεταταχθούν στο Υπουργείο Υγείας. Οι εκπαιδευτικοί διευκρίνησαν στον Πρόεδρο ότι:
ΔΕΝ είναι πλεονάζοντες, ούτε υπεράριθμοι, ούτε αυτοί ούτε κάποιος άλλος
εκπαιδευτικός από τους κλάδους και τις ειδικότητες που καταργούνται. Αντίθετα, κάθε χρόνο παρουσιάζονται κενά εκπαιδευτικών, τα οποία μάλιστα δεν καλύφθηκαν κατά το σχολικό έτος που πέρασε.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ οι αντίστοιχοι Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. με ότι αυτό συνεπάγεται για τους φοιτούντες μαθητές αλλά και σαν δυνατές επιλογές για τους επερχόμενους.
Οι καταργούμενες ειδικότητες αφορούν στο «ΦΙΛΕΤΟ» των σχολείων της Τ.Ε.Ε., με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών και τις καλύτερες επιδόσεις.
Το «φιλέτο» αυτό παραδίδεται στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. που έχουν υπέρογκα δίδακτρα με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση των μαθητών της Τ.Ε.Ε. που διαμένουν μακράν των αστικών κέντρων και προέρχονται κυρίως από τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Όλα αυτά κινούνται στον αντίποδα των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για ενίσχυση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε ποσοστά 50-50% σε σχέση με τη Γενική.
Πολλά σχολεία της Τ.Ε.Ε. οδηγούνται σε κλείσιμο με ολέθριες συνέπειες για τη Δημόσια Δωρεάν Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Παιδεία.
Η αντιπροσωπία κατάθεσε συγκεκριμένα στοιχεία από την πόλη του Ηρακλείου, όπου οι μαθητές μόνο του Τομέα Υγείας ξεπερνούν τους 700, ότι θα κλείσουν τα 2 από τα 7 σχολεία
της Τ.Ε.Ε. και ότι το ποσοστό Τεχνικής / Γενικής Εκπαίδευσης τώρα είναι 40-60%, η μεγαλύτερη ίσως αναλογία σε όλη την Επικράτεια.
Ο κ. Βενιζέλος έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε από την «είδηση» ότι κλείνουν Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. και επικαλέστηκε ότι η ενημέρωση που του είχε γίνει αφορούσε στη διαθεσιμότητα υπεραρίθμων εκπαιδευτικών ΚΑΙ ΜΟΝΟ !
Δήλωσε ότι στο σχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο προβλέπεται η λειτουργία όλων των λειτουργούντων σήμερα Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ., με την προσθήκη ενός ακόμη (4ου) έτους Εξειδίκευσης και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του αυτή ! Σχολίασε μάλιστα ότι είναι αναμενόμενο να συμβούν εκτροχιασμοί από τους πολιτικούς στόχους, όταν οι αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, που έπρεπε να γίνουν με μελέτη και συναίνεση εδώ και πολλά χρόνια, γίνονται τώρα βιαστικά, χωρίς συνεννόηση και υπό το κράτος πιέσεων. Δήλωσε ότι είναι αδιανόητο οι συγκεκριμένοι Τομείς και Ειδικότητες να μην υπάρχουν στο Νέο Σχολείο της Τ.Ε.Ε. και ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην καταργηθούν!
Ερωτηθείς για το εάν ο χρόνος που απομένει μέχρι την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου επαρκεί για την ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε, απάντησε με νόημα:__

Όταν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, υπάρχει πάντα περιθώριο για να γίνει η απαραίτητη ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ πριν από την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου