Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ




Συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τις 9 το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, μέλη της διοίκησης του συλλόγου δασκάλων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου ανάφεραν μεταξύ άλλων τα εξής :

«Με τον πρόσφατο  Ν.4093/2012 παραβιάζεται το «τεκμήριο της αθωότητας», μια θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές δίκαιο.

Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για  οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο.

Πέρα από το πρωτοφανές γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας , έχουμε και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες και στην εκπαίδευση γενικότερα.

Αποτέλεσμα του απαράδεκτου αυτού  νομικού πλαισίου είναι η παραπομπή του συναδέλφου- μέλος  του Συλλόγου μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Δεν μπορεί  να χαρακτηρίζεται  «επίορκος» κάποιος συνάδελφος που διαδηλώνει ειρηνικά.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του  απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012), με αποτέλεσμα να παύσει κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη στο πρόσωπό του συναδέλφου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο συνάδελφο  Γκουλιώνη Στέφανο, έναν αξιόλογο εκπαιδευτικό με σημαντική προσφορά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής ,την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 9 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας».

Εντωμεταξύ, πριν από λίγο, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού, προκειμένου να μπορέσουν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης.


Μενέλαος Κατσαμπέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου