Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» ανέφερε στην ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

«Η κρίση, που βιώνουμε, οφείλεται σε εσωτερικές διαχρονικές παθογένειες και επιδεινώνεται από το διεθνές περιβάλλον» τόνισε στην ομιλία του στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ο Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε την παρατεταμένη αστάθεια που υπάρχει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, χαρακτηρίζοντας ως επώδυνες τις δυσκολίες που υπάρχουν. «Είναι προφανές ότι η ΕΕ χρειάζεται ένα νέο πολιτικό όραμα για τον 21ο αιώνα» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας. Ο υπουργός τόνισε πως η έξοδος από την Ευρώπη δεν συζητείται πια, καθώς τα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή, ενώ έμφαση έδωσε και στην εδραίωση της χώρας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως ήδη γίνονται σοβαρά βήματα μπροστά, παρουσιάζοντας τις βασικές πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί.
«Έχουμε βαθιά επίγνωση ότι εργαζόμαστε όχι για την ευημερία των αριθμών, αλλά για την ευημερία των ανθρώπων» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τηρούν «μια χούφτα συνδικαλιστών».
«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου