Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ


 Απαντώντας, ο Υφυπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στην Ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση και Δημήτρης Αναγνωστάκης, με θέμα "Νέος Νόμος για την Ειδική Αγωγή" μας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Α) Συγκροτήθηκε επιτροπή με αντικείμενο τη μελέτη και επεξεργασία προτάσεων για κατάρτιση του νομοσχεδίου της Ειδικής Αγωγής. Η Επιτροπή έχει τα εξής 9 μέλη:
1.Σωτήριος Γκλαβάς-Πρόεδρος του Ι.Ε.Π ως Πρόεδρος
2.Κων/νος Λολίτσας- Προϊστάμενος της Δνσης Ειδικής Αγωγής ως Αναπληρωτής Πρόεδρος
3.Κων/νος Παπαχρήστος-Δντής Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Υ.ΠΑΙ.Θ.ΠΑ ως μέλος
4.Γεώργιος Κουρουπέτρογλου-Αναπλ.Καθηγητής Τμ.Πληροφορικής Πανεπ.Αθηνών ως μέλος
5.Ευγενία Παναγιωτοπούλου-Προϊσταμένη Τμήματος Α της Δνσης Ειδικής Αγωγής, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στην Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας ως μέλος
6.Ιωάννης Παπαδόπουλος-αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας ως μέλος
7.Μαρία Χαϊκάλη-Δντρια ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κ & Β Αγίας Παρασκευής ως μέλος
8.Γεώργιος Τούσιας-Υποδιευθυντής του Ειδικού Λυκείου Ιλίου ως μέλος
9.Άγγελος Λάσκαρης-Επικεφαλής της ομάδας εκπαιδευτικού σχεδιασμού

Β) Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας συγκεντρώνει απόψεις και προτάσεις και έχει συνεχείς επαφές με φορείς, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και συλλόγους, έτσι ώστε να έχει η επιτροπή επεξεργασίας των προτάσεων μια πλήρη εικόνα. Επίσης έχουν επισημανθεί και καταγραφεί τα προβλήματα που δημιουργούν δυσλειτουργίες έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Βασίλης Βούγιας
18/5/2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αρχεία Απαντήσεων:
  • .pdf
 

2 σχόλια:

  1. Καλή ερώτηση...Όμως μόνον ο Υπουργός ξέρει την απάντηση. Σκέψου πως χρειάσθηκε Επερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές της συγκυβέρνησης!! για να δοθούν επίσημα στη δημοσιότητα τα ονόματα. Πάντως η άνοιξη πέρασε και νεο σχέδιο νόμου δεν είδαμε. Κατά την άποψη μου μόνον "βελτιώσεις" του ν.3699 είναι εφικτό να γίνουν, καθόσον ο εν λόγω νόμος δεν εφαρμόσθηκε έως τώρα. Για να γίνει νέος νόμος για την ειδική αγωγή χρειάζεται χρόνος και χρήμα. Δεν νομίζω πως υπάρχει τίποτα απ αυτά...(Βασίλης Βούγιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή